året 2014

Ett nytt år med nya möjligheter brukar man väl säga? Och visst tänker jag också så, ganska bokstavligen också. Men innan vi går in på vad det nya året kan ge så tänker jag lite reflektera över hur 2014 var.

Skola

Skolan tog en hel del timmar av mitt liv och en hel del långa tågresor. Skrev klart mitt slutarbete, övade inför mina examenskonserter och gjorde klart några sista kurser. Det var en hel del stress var det med skolan men med riktigt goda betyg examinerades jag äntligen i maj med titeln musikpedagog.

2.1.15.8

2.1.15.11  2.1.15.6

Jobb

I januari började jag ett nytt jobb på en restaurang i Vasa. Visst har jag jobbat på restaurang tidigare men alla nya jobb betyder mycket nytt att lära sig, nya rutiner och nya kollegor. Jobbet höll jag som ett mellanjobb tills jag hittade något inom min egen bransch, vilket jag gjorde i början av sommaren. Efter exakt ett halvt år som servitör sade jag upp mig, hade en dryg månad helt ledig innan jag började jobba som högstadielärare. Ännu ett nytt jobb, nya kollegor och ett helt nytt område. Att undervisa tonåringar har varit en stor utmaning, men också väldigt lärorikt. Trivs som fisken i vattnet trots att det är jobbigt ibland. Fick också en annan arbetsgivare från hösten och har fått möjligheten att undervisa småbarn i form av musiklekislärare och ha egna elever i sång.

2.1.15.10

Hem

Vi blev ju husägare redan 2013 men att ta hand om sitt eget hem, inreda som man vill, sköta om trädgård och försöka hitta vardagsrutiner fick vi göra under hela 2014. Vi byggde ett garage och fixade trädgården lite grann med bl.a. jordgubbsland och damm. Vi har numera en egen bar som vi tapetserade och målade om i somras. Toaletten på nedre våningen fick också ett ansiktslyft i höstas. Annars så har vi njutit av ett liv på landet.

2.1.15.2

Familj och kärlek

Vi vande oss med ett liv på två och firade vår ettårs bröllopsdag på sommaren. Vi har försökt njuta av de stunder vi kunnat vara på två, vilka stundom kändes allt för få, när jag jobbade skift och reste upp och ner till Helsingfors stup i kvarten. Men under sommaren hade vi semester tillsammans och på hösten har våra jobb varit mera stabila till tidpunkterna så vi har kunnat njuta mer av tvåsamheten.

2.1.15 2.1.15.13

Till vårt hem flyttade också in en liten kissekatt under hösten. Vår Mjau behövde ett nytt hem då familjen hon tidigare bodde hos tyvärr led av allergi, men som tur hittade jag henne via en annons så hon fick flytta till oss. Trodde aldrig en katt kan ge så mycket sällskap trots att det mesta hon gör är sover och ibland leker lite. Men nog är det alltid roligt att komma hem från jobbet och någon tassar emot dig på gården, eller någon som spinner i famnen på kvällarna i soffan.

InstagramCapture_0ee01ce1-836f-4929-b432-088592f498b6

Fritid och resor

Vi gjorde inte några långresor förra året men en liten semester till Ylläs blev det på vintern och en sväng till Sverige och Åland med gamla godingen blev det. Själv var jag också en sväng till Umeå med kören och till Göteborg för att hälsa på Sofiafiah. Fritiden spenderades under sommaren ute på gården och med familj och vänner. Vi körde även runt med godingen så fort vädret tillät det. Till hösten hittade jag en ny liten hobby med att börja pyssla smycken av cernit-massa.

2.1.15.3 2.1.15.9

Övrigt

Annars har året ändå känts lugnt utan desto större händelser i livet (jämför med 2013 med både bröllop, amerikaresa och husköp). Mitt år kanske var lite berg och dalbana stundom med jobb och skola, men det senare halvåret var betydligt lugnare och mycket mera trivsamt. Provade också på hur det är att vara brunett, men tydligen så hålls inte hårfärg i mitt hår eftersom det bleknade bort ganska fort (tyvärr).

Vi har hunnit med både examens- och grillfester och bröllop, föreningsliv och jobb, fritid och nöjen, familj, släkt och vänner, slappa och stressa…ett riktigt bra år när man summerar det.

 2.1.15.12 2.1.15.4

 2.1.15.5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s