man vet inte vart livets vägar för en…

Imorgon är det igen dags för våravslutningar runt om i landet, så även i min skola. Det blir då också min sista arbetsdag i den skolan. Sorgligt känns det nog, skulle bra kunna fortsätta nästa år också, känns ju som om jag just kommit in i det där med att vara högstadielärare. Nu vet jag också vad jag kunde göra annorlunda nästa år, vad som funkade och vad som kan vara lika. Ett år är nog lite för lite som lärare, jag har ju bara provat på nu.  Men vem vet, kanske jag en dag ännu är lärare på heltid i någon skola? Man vet inte vart vägarna går här i livet och när de svänger om totalt. Men på samma gång ska de bli mycket skönt med ett sommarlov innan mina nya utmaningar börjar på allvar, då jag i augusti tillträder tjänsten som ansvarig musiklärare här vid Medborgarinstitutet!

29.5.15.1

Imorgon är det också exakt sju år sedan jag fick ta på mig min egna vita mössa. Det var en solig dag, nån regnskur på förmiddagen om jag inte minns fel. Jag hade på mig min egensydda vit-rödblommiga klänning som passade bra till vita mössan. Vi hade bakat mycket gott innan festen och firade hemma med nära och kära. Älsklingen och jag hade nyss kommit hem nyförlovade från en vecka i Spanien, och allt var frid och fröjd. På dimissionen sjöng jag solo Gabriellas sång, vilket hade fått en hel del ögon att tåras. En fin dag var det! Men sju år sedan!!! Tänk vad tiden går. Inte kunde jag då ana vart min väg i livet går.

 29.5.15.2

Mitt råd till alla nyexaminerade är bara att ta livet som den kommer och njut hela vägen! Du ångrar mera det du inte gjorde än det du gjort! så vi ska ta ett litet dialektalt motto ännu till slut: ”he beter ti skäms ida än ti harmas imoron!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s