Heal the World

Mycket har hänt under den senaste veckan, och nu tänker jag främst på allt som hänt ute i världen och inte den fullproppade jobbveckan jag haft. Alla hemskheter som hänt i Paris har väckt hela världen till liv. Otroligt hur det runt om i världen både tänds ljus och lyses upp landmärken, hur så många ändrar sina profilbilder med ett filter av en fransk flagga på osv. Visst är det fina gester, det säger jag inget emot och klart att jag också blir berörd och tycker det är grymt det som hänt. Sådant borde ju aldrig få hända, så är det bara. Men fortfarande lämnar jag lite och fundera på hur mycket mera det verkar beröra för att det händer just i Paris, och inte när samma händer i något land med ”lite sämre ställning” eller som ligger lite längre bort från oss?

15.11.15

Idag ordnades en galakonsert här i Vörå för barnmissionen. Det var en väldigt fin konsert med väldigt duktiga förmågor från trakten. Vi var där med min damkör och bidrog till en fin kväll. Även om detta inte alls hade något att göra med det som hänt i Paris, så kunde jag relatera även till det. Världen är en grym plats och vi behöver varandra. I slutändan är det ingen skillnad om det är ett barn som behöver mat och kläder, en flykting som behöver ett hem eller någon vars nära vän dött i en terrorattack som behöver tröst. Världen behöver mera kärlek och omtanke och mindre hat och avundsjuka. Vi kan alla bidra till detta på något sätt, om det sedan är nära eller långt bort, med en liten gest eller ett stort bidrag är inte det som har mest betydelse, utan att vi hjälper det är det viktiga. Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon.

Heal The World
Make It A Better Place
For You And For Me
And The Entire Human Race
There Are People Dying
If You Care Enough
For The Living
Make A Better Place
For You And For Me

Michael Jackson, 1991

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s