Lillisens två första sängar

Vår lilla flicka har som så många andra finländare fått sova sin första tid i mammalådan. Svärfar snickrade nån gång i tiden (typ -85) ben med hjul till lådan så man får upp den som en ordentlig säng, och nu var det vår Lillis tur att sova på dessa ben. Hade först tänkt sy ett fint tyg runt lådan, men så hittade jag på en loppissida ett riktigt fint färdigt tyg för lådan plus sängkläder så slog till med det istället. Måste säga att tycker hon haft en riktigt fin liten första säng.

12.5.16.1

12.5.16.3

Tyvärr är nu denna låd-tid förbi då hon har växt så mycket att lådan blir liten när hon sprattlar och viftar med både händer och fötter så mycket hon kan då man lägger ner henne. Så det var nog ändå lite motvilligt jag skruvade ihop spjälsängen igår och bäddade den åt henne. Skulle sy ett eget spjälskydd också, men liksom förra gången kom jag över ett på en loppissida. Den här gången köpte jag den för att den var sydd i samma tyg som hon har ett påslakanset, så tyckte det var gulligt att ha samma mönster i spjälskyddet. Och den här sängen lär hon nog ha betydligt längre än tre månader, så hinner nog sy ett eget spjälskydd ännu.

12.5.16.2

12.5.16.4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s