Projekt: rensa skafferiet

Innan Lillisen kom till världen försökte jag frysa in mat så att vi inte behöver gå och handla genast när hon är född. Nåja det gick ganska bra, men det vi åt var bara sånt som var färdiglagat, så kvar finns då alla ”köttklimpar” som man knappt vet om det är gris-, nöt- eller kycklingkött, biffar eller strimlor..ja kanske ni förstår mitt problem. Vi kan ju inte i evigheter ha en massa mat i frysen utan vi borde ju äta den någon gång också. Nå nu är ju inte bara frysen full med diverse ingredienser utan skafferiet har också en hel del som kanske borde användas. Allt från choklad och nötter till olika mjölpåsar, pasta, ris osv.

Så nu har jag ett litet projekt på gång att tömma skafferiet på ingredienser som är eller håller på bli gamla och sådant som helt enkelt borde lagas. Samtidigt försöker jag bli bättre på att inte slänga mat utan istället göra mera från grunden, planera bättre, och kanske mera varierande. På lång sikt ska jag försöka sträva till att vi också äter billigare/ mer ekonomiskt, men siktar på att det till viss del kommer på köpet om man inte behöver slänga mat.

17.5.16
Dagens cookies

Förra veckan bakade jag en riktigt god paj på kyckling och bacon, plus att jag bakade chokladmuffins (cupcakes) som fick gå i frysen för att vi enkelt kan ta upp när vi får gäster. Igår fick det bli bröd som jag bakade på såväl semle- och rågmjöl plus att jag lade i lite solrosfrön också. Idag bakade jag chocolate chip cookies med cashewnötter, som också en del får gå i frysen för vi kan ju inte mumsa i oss allt för mycket heller. Märker nu att det blir lite dubbelmoral här, tömma frysen samtidigt som jag fyller den med nytt…nåja det är ju ett långsiktigt projekt och inget som ska ha dramatiska konsekvenser över en natt..

 

 

En kommentar Lägg till

  1. Rebecca skriver:

    Hejhej tänkt bara säg att jag är tillbaka i bloggvärlden! Har sammanställd tidigare ”dagboksinlägg” om graviditeten som jag skrivit på word, och på så sätt byggt upp en blogg på nytt 🙂 Därför sir e ut som jag sku ha blogga läng 😉 Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s