den vandrande degen

Jag tycker väldigt mycket om att baka, och jag vet att jag kan baka mycket goda saker, MEN ibland undrar jag nog ändå om jag inte skulle passa bättre i en show typ katastrofkocken eller liknande. Så kändes det iaf ikväll när jag skulle röra om i min surdegsgrund, då den här synen väntade mig när jag öppnade skåpet:

18.5.16

  1. Jag har aldrig bakat surdegsbröd förut
  2. Jag gjorde precis som det stod i receptet
  3. jag ställde den i ett skåp där jag vet att det är lite varmt för det stod så i receptet
  4. jag hade tydligen inte läst tillräckligt noga angående storlek på burk
  5. jag visste inte att den skulle börja leva sååå mycket och krypa ut ur skåpet av sig själv..

Resultatet blev att jag slängde hela grunden och fick skrubba skåpet ännu ikväll. Tror jag får göra ett nytt försök på att baka surdegsbröd en annan gång, och då banne mig ska jag ha en betydligt större burk/kärl. Men för att se det från den ljusa sidan så måste jag ju ha lyckats med något eftersom den började leva rejält redan på ett och ett halvt dygn. Lovar berätta hur det går nästa gång!

En kommentar Lägg till

  1. Rebecca skriver:

    Haha, hedee e så jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s