Må-bra-projekt

Efter nästan fyra som mamma var det nu dags att ta itu med mamma-magen. Nu finns det helt enkelt inte några ursäkter att ta till mera. Kroppen har återhämtat sig efter graviditeten så pass bra att lite hårdare träning verkligen inte gör nån skada. Bantning är jag inte för och skulle inte tänka tanken på det nu heller då jag ammar men det eviga sockerbehovet borde jag få bukt på. Cravings hade jag inte så länge jag var gravid men nu när jag ammar har jag varit snål på nånting sött i princip hela tiden. ”men kroppen behöver en massa energi nu då du ammar” har jag länge intalat mig, så då har sötsuget inte varit så farlig, men så en dag inser du att trots att du ryms i dina gamla byxor så börjar magen pösa över kanten allt mer som en överjäst deg. Nu måste jag ta itu med det, för såhär VILL jag inte ha det ändå. Så länge jag ammar kanske inte kilona sätter sig så enkelt men vad händer när jag slutar amma och jag fortsätter äta på samma sätt som nu? Nej det ska åtgärdas nu redan. Så med två enkla steg skall jag försöka få bukt på såväl sötsuget som den dallriga mammamagen.

  1. till en början försöka begränsa sötsuget till helgerna. (och om vi har gäster/själva är gäster hos någon)
  2. följa fyraveckorsprogrammet som finns i träningsboken jag köpte redan i höstas (just med tanke på kroppen efter graviditeten)

dessutom ska jag fortsätta vara glad mamma som gärna går på barnvagnspromenader plus att jag nu klipper gräset här hemma en gång i veckan, och tro mej det är ett verkligt motionspass på två och en halv timme…

3.6.16

Om någon undrar över måttbandet på bilden så följer jag tipset från boken om att skippa vågen och använda måttbandet istället, ganska enkelt eftersom jag inte ens äger nån våg. Den blommiga boken är min träningsdagbok, eller boken där sanningen är. Med den så kan jag inte fuska och inbilla mig över obefintliga resultat eller träningspass, för nu skriver jag upp alla strategiska mått i boken plus vilket pass jag tränat. Nu när jag dessutom lagt ut på bloggen om mitt tränande så kan jag heller inte fuska. Tänker dock inte visa några kroppsbilder ännu iaf, och måtten behåller jag nog för mig själv, men lovar att dela med mig om hur allt framskrider.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s