Sångfesten, dag 1 tillsammans med Lillis

Då var de stora sångfestdagarna inledda. Finlands svenska sång och musikförbund ordnar vart femte år en stor sång och musikfest, och i år är de i min kära hemstad Karleby. Självklart deltar jag också (trots min mammaledighet), men kan ju inte vara borta från sångfesten heller. Sjunger tillsammans med min damkör och ca. 350 andra damkorister och ännu tillsammans med en hel massa andra. Ca 1800 sångare och musiker deltar i sångfesten, så helt ensam är man ju inte.

Lillis fick följa med på sångfesten idag, hon var säkert den minsta deltagaren med sina fyra månader. Men hon var snällt med först på öppningen på torget, sedan på den två timmar långa övningen inför morgondagens konsert plus ännu på studentkörs konserten på kvällen. Där mellan låg hon i vagnen och sov sött, men under alla dessa så skulle hon ju självklart vara vaken. Och sångare är hon ju redan, för på övningen (och ett par gånger på konserten) hojtade hon till för full hals och sjöng sina egna små solon då andra var tysta. Men hon har nog skött sig exemplariskt idag och snällt och glatt varit med hela dagen. Nu ligger hon istället och sover i sin egen säng. Imorgon får hon istället vara med pappa och sedan med svärföräldrarna så får jag lite morsvila och sjunga.

Här kommer några bilder från dagens övning i ishallen.

10.6.16.1

10.6.16.2

10.6.16.3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s