mitt fåfängliga jag

Jag har aldrig haft särskilt tjockt hår. Det var också först i slutet av gymnasiet jag började låta håret växa långt, innan det var det korta polkafrisyrer och kortklippt som gällde. Men sedan jag börjat ha långt hår har jag ändå blivit allt mer fåfäng gällande mitt hår. Visst det går i vågor det också och jag kan gått och väl gå till stan med en halvslarvig och okammad hästsvans men ändå aldrig så att jag ändå inte kollat hur frisyren ser ut i spegeln. När jag var gravid var det ju toppen att håret började må så bra, kändes som det blev både starkare och tjockare och så växte det ju helt tjohejsans fort. (visserligen tycker jag mitt hår alltid växt fort men nu var det ju värsta raketfarten). Men nu suckar nog mitt fåfänga jag väldigt djupt när jag inser att underbart var kort gällande det fina ”gravidhåret”, för nu är det bara ett minne blott. Jag tappar helt sjukt mycket hår nu, har väldigt mycket fetare hår, betydligt svårare att frisera och det ser allmänt betydligt sämre ut än vad det gjorde för t.ex. ett halvt år sedan. Googlade ju självklart lite om dethär med håret under graviditet och efter förlossning och visade sig vara något som de flesta kvinnor går igenom. Först tjockt och vackert och sedan tappar man mycket. Hormoner, hormoner…

Phototastic-16_6_2016_95e20d06-4e0b-4813-8179-2dde05f19894
såhär såg håret ut i oktober, gravid och nyklippt…

Kan väl inte göra så värst mycket annat än att vänta på ”bättre tider” för håret igen. Vet nämligen inte hur bra det är att klippa håret nu, eller borde man vänta tills man ammat klart? Finns det ens nåt man riktigt kan göra (bortsett från detdär att äta mångsidigt och hälsosamt, dricka mycket vatten och sova bra)? Ifall ni har tips tar jag gärna emot. Och ifall ni har tips om nån bra frisör i vöråtrakten tar jag gärna emot det också, tänkte att kanske någon professionell får ta sig an detta huvud senast när jag ammat klart, är ju ändå rätt många år sedan senast…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s