Don’t mess with a mama with a headache

Man borde väl förstå att inte gå och handla dagen innan midsommar då affären är som fullast. Men i mitt fall skyller jag på vädret. Jo vädret! Kollade väderleksrapporten i tisdags och konstaterade att gräset måste klippas på onsdagen (igår) eftersom det idag skulle regna. Och när man dessutom försöker göra vardagssysslorna när Lillis sover så kan man inte tänka att man hinner klippa det på förmiddagen innan det regnar…ja ni förstår säkert. Så då blev det att ta affären idag istället, med ALLA andra. Kan inte förstå varför folk blir som galna innan högtider, äta behöver man ju alltid så varför ladda upp som om jordens undergång var på kommande bara för att det är nån högtid? Och jo jag får ifrågasätta detta trots att jag själv var till affären idag och lassade kärran full, för det gör jag ändå en gång i veckan, för vi måste också äta…

Phototastic-23_6_2016_98aad920-a774-423d-8a1a-b57bf6fc49fc
Visst syns det jag är taggad till tusen att slåss om nypotatisen?

Nå dagen började nog inte på bästa vis ändå med att jag vaknade med en fruktansvärd huvudvärk som inte lättades så värst mycket heller av medicin, men kan ju inte gråta över det när kylskåpet gapar tomt. Så vi passade på att åka iväg till affären efter att Lillis ätit på förmiddagen (för att undvika att igen behöva amma på vessan). Tänkte dessutom att de flesta handlar väl på eftermiddagen. Haha, inte riktigt. Tror de flesta tänkt just som jag. Nå vi snurrade runt på parkeringen ett extra varv för att alla familjeparkeringsplatser var fulla och då ser jag att en av bilarna ska köra iväg så tänkte till min glädje att bra nu behöver jag inte trängas i de små rutorna med Lillis ändå så tog en ny sväng in mot familjerutorna och tror ni då inte att en grabb (max 25år) med en liten rostig skruttbil (ursäkta omdömet) tar den sista lediga rutan??? Jag blev så förbannad! Han hade minsann inte någon familj med sig , hade heller inte någon dyr och fin bil så han skulle behövt ”extra” utrymme, han hade inga synliga rörelsehinder och säkert inga problem att gå några tiotals meter extra för att gå in och handla sin korv och midsommaröl, eller lunch på mcDonald´s (ursäkta omdömet igen). Jag skulle på riktigt fräst till åt honom att flytta bilen så dom som parkeringen är till för får använda den. Men med dom halvdussinet andra bilar som jag skulle blockerat för att fräsa till en idiot så var det bara att bita ihop och försöka leta efter en trång ruta att parkera bilen i. Försökte nog se om jag haft något papper i bilen för att lämna en fin lapp till honom men hittade tyvärr inget så fick vara den här gången då. Istället gick vi Lillisen och jag in och slogs om nypotatisen med alla de andra. Nu bör jag kanske tillägga att jag bra kan parkera bilen i en vanlig ruta, behöööver ni inte nödvändigtvis familjerutan men jo det underlättar kolossalt när man lugnt kan öppna dörren helt för att ta ut fröken istället för att krångla i smala rutor och va rädd om bilen bredvid. Dessutom finns det rutor närmare ingången iaf i vasa så det borde inte vara orsaken till att parkera bilen där. Inte ens som höggravid tänkte jag tanken på att använda dessa rutor, även om det då kanske inte var det enkaste att stiga ur bilen på de trångaste platserna men ändå, jag var ju inte en familj då…

Nåja efter parkeringen gick ju affärsresan väldigt bra, Lillis skötte sig exemplariskt och charmade så gott som alla runt om henne och jag behövde inte slåss om varesig nypotatisen (som dessutom var inhemsk till min stora glädje) eller några andra livsmedel heller. Så vi kunde glada åka hem tillbaka och invänta åskvädret, ena helt ovetande i vagnen utomhus och andra inomhus i soffan med en tidning i hopp om att huvudvärken ännu skulle släppa…

Phototastic-23_6_2016_7d0b2f88-9e4d-47ff-b051-a1b026864e24

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s