Midsommaren 2016

Midsommaren i år blev rätt lugn och skön (som för det mesta), och vilket fint väder vi hade bortsett från lördagens regn då. Men fredagen tillbringade vi ute på gården, gjorde god mat och tog en senkvälls-cruising genom hela halva grannkommunen (jag fick också köra finbilen! 🙂 ) och såg hur vackert landskap vi bor i och hur fin finska sommaren kan vara. Såg också en del vilda (och mindre vilda) djur under färden så som en räv med ett byte i munnen, harar, bi-odling, kissekatter och tranor, till och med en liten gullig luddig tranunge …

26.5.16.7

26.6.16.6

Lördagen spenderades också till en början på gården. Fick rensat lite ogräs innan regnet kom och (äntligen) sått gräs där det blev uppgrävt i vintras p.g.a. avloppet… På eftermiddagen åkte vi först till min mormors villa på en kopp kaffe och därifrån vidare till föräldrarnas där det blev både grillade hamburgare, ”kannibalgryta” och chill. Lägger också till den viktiga detaljen av att jag kastade vinterpälsen med ett (supersnabbt) dopp i havet, och jo det var svinkallt! Mialinnéa med familj var också vid villan med deras yngsta busfrö hunden Bono. Vi bäddade också lill-villan åt oss så vi sov natten…

26.6.16.5

26.6.16.4

Hela söndagen har vi bara chillat vid villan. Lite vagnpromenad, ett glas saft med rabarberpaj, grillade biffar, rökt lax och nypotatis…ja ni förstår, bara chill. Till efterrätt åt vi dessutom britatårta med jordgubbar. Mums! Fick dock bekräftat att Lillis inte ännu gillar att jag äter jordgubbar, för nattningen kämpade jag med över en timme då Lillis bara skrek så fort man lade ner henne eller försökte mata henne. En kombination av ont i magen och övertrött är inte så bra då man är 4,5 månader. Älsklingen var snäll och tog över sedan och gick med henne på en liten vagnpromenad tills hon äntligen somnat. Blir nog inga flera jordgubbar innan jag slutat amma tror jag minsann. Nu gäller det bara att försöka få upp henne i sängen någon gång också. Till sist några bilder av vårt lilla charmtroll i midsommarkrans ❤

26.6.16.3 26.6.16.2
26.06.16.3 26.6.16.1

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s