Att skämma bort sitt barn

Det där med att skämma bort sitt barn, var går egentligen gränsen vid att ett barn blir bortskämt? Nu menar jag inte det att skämma bort med leksaker, för visst finns det gränser enligt de flesta i den frågan, nej jag menar nu främst med kärlek, famnen och sådant. Redan nu har vi hunnit få kommentarer att Lillis blir nog så bortskämd. Det är inte ofta eller många kommentarer men några stycken, och då har jag bara tänkt ”bortskämd? med vad då???”. Vår fröken har ännu inte fått så många leksaker (bara några kramdjur, en kulbana och några böcker som dessutom många varit ), och inte kan jag ju påstå att hon har mycket kläder heller. Hon har ett rum som kommer bli hennes, dit jag byggde tipi-tältet och var jag så småningom försöker koncentrera lekstunderna, men kan ju inte precis påstå att vi överröst tjejen med något. Eller jo, med kärlek förstås! Jag kan krama och pussa henne enorma mängder och sjunger och leker med henne dagligen. I famnen får hon också ofta vara för hon trivs där och jag vill gärna inkludera henne i det jag gör om det bara är möjligt. Hon sover ändå så mycket att då hon är vaken VILL jag vara med henne. Varför skulle jag lämna henne ensam och leka i babygymmet eller på golvet så fort hon är vaken? Men är det att skämma bort henne? Nej det tycker jag verkligen inte! Vad säger ni, var går gränsen, eller finns det ens en sådan?

Säger bara som Astrid Lindgren:

Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv!

3 kommentarer Lägg till

 1. Rebecca skriver:

  Åh, igenkänningsfaktor! Nu e de ju så att vår Lillklimp e supervaken, i motsats till er A (hoppas he ändrar), å ska vara i famnen hela tiden. Har å fått hör samma kommentar några gånger och isåfall av äldre personer. Sku ha lust att fråg ifall di tycker att he e bättre att lämn henne å gråt tills hon bara kippar efter andan i nån vagn nånstans?
  Håller nog me dej, man kan int skämm bort dem me kärlek!

  1. pernillanilssonwik skriver:

   Ja de ju just ”den äldre generationen” kommentarerna kommer från, å int had di väl sina barn å ligg å skrik fö sej själv heller? Å ja kan slå vad om att di skämd bort sina barn me lika myki kärlek som vi, fö sååå myki ha väl int tider förändrats ändå?

 2. Eva skriver:

  Det GÅR INTE att skämma bort ett barn, oavsett ålder, med för mycket närhet, kärlek och trygghet ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s