Nya stövlar och en liter vildhallon

28.7.16.1

För några dagar sedan fyndade jag gummistövlar. Att de är söta och snygga var ju nog redan en orsak till att köpa hem dem, och till halva priset dessutom blev ju som ett bonus. De stövlar jag haft har fler hål på sig än mina crocs (typ) så uppfyller ju inte direkt uppgiften som gummistövlar ska göra. Men nu har jag igen ett par snygga stövlar för trädgård och sämre väder.

28.7.16.2

Plockade lite hallon idag också. Runtom våran tomt växer massor av vildhallon så jag tog Lillis i bärselen och plockade vad jag kunde från gården och sedan fick hon sitta en liten stund i vagnen bredvid så länge jag gick några steg in bland hallonbuskaget. En halv liter fick vi plockat tillsammans, sedan blev hon så gnällig att det inte gick mera. Nå fick plockat lite mera senare när hon sov en tupplur, så fick en dryg liter fina vildhallon idag. Bakade brownies med hallon på ett par deciliter av hallonen och frös in resten. Finns nog några liter till att plocka om man så vill, men får se vad jag hinner med och vad jag ska prioritera i frysen. Browniesen får nog också gå i frysen för kommande kaffegäster, men ville prova på att baka dem med färska hallon för en gångs skull.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s