Miniresa till Tallinn

Vi åkte på en minisemester till Tallinn förra veckans onsdag, lite som en ”minibröllopsresa” eftersom vi körde ner till Helsingfors på bröllopsdagen. Lite halv-extempore blev det också eftersom vi bokade såväl båt som hotell samma dag vi körde ner…Vi kom fram först på kvällen efter Lillis läggdags så blev inget turistande i Helsingfors denna gång, och natten blev heller inte så lång eftersom båten avgick vid åtta och Lillis beslöt att vi alla skulle vakna redan kl. fem (fröken var väl spänd över att få resa med båt igen till ett nytt land…) så lite lagomtrötta var vi när vi steg ombord på Silja Europa. Båtfärden varade 3,5 timmar (jo man slipper över på två timmar också, men Europa-kryssningen kördes extra långsamt…) men det kändes ändå inte så länge eftersom vi gärna vandrade runt på båten och åt (en inte så god smörgås) på kaféet. Silja Europa är nog en av de finaste båtarna bland silja-båtarna, och därför är det mycket synd att de snart tar bort den ur rutt (och säkert skrotar hela båten, tyvärr).

22.8.16.2

22.8.16.8
En nöjd tjej som fick kravla omkring på golvet i lekrummet

22.8.16.10

Ingen av oss hade tidigare varit i varesig Estland eller Tallinn, men alltså vilken mysig stad det är! Gamla stan är ju helt ljuvlig och man kunde gått och väl ha kunnat strosa omkring på gatorna hur länge som helst. Undrar hur mysigt det sedan är vid jul? Tallinns julmarknad lär ju iaf vara väldigt populär, borde man ta en romantisk get-away vid jul månne? Nå, hur som helst så var det väldigt fint där och jag gillar det att både restaurangpersonal, försäljare och en del på gatorna gick klädda i medeltida kläder, de värnade liksom om kulturen där och gamlastans anda. Vi åt på en restaurang vid torget och lät sedan Lillis sova i vagnen medan vi gick runt längs med gatorna. Hon sov också väldigt bra den eftermiddagen (kanske det berodde på hennes supertidiga morgon?) så jag och Älsklingen fick ju nästan en tumisresa (fastän vi hela tiden skuffade runt på vagnen…)

22.8.16.622.8.16.3

22.8.16.4
Restauranger runt torget i gamla stan

22.8.16.9

22.8.16.7
My kind of car-gate 😛
22.8.16.5
Hit kunde vi inte gå in eftersom dörrhålet var för smal för vår vagn, men kanske vi kan besöka detta kafé om/när vi tar en romantisk get-away med Älsklingen?

Att resa med en halvåring går hur bra som helst, även om såväl sov- som matrutiner blir heeelt omkullkastade. Men man måste bara ta det som det kommer, och vara beredd på lite gnäll ibland. Hon ammas ju ännu delvis men vi hade med lite burkmat så vi kunde mata henne fast mitt på gatan, och grötpulver hade vi med för morgon-och kvällsgröten så vi bara kunde röra ihop. Lillis börjar ju nästan bli en van resenär som under sitt halvåriga liv fått resa till både Vuokatti, Åland, Sverige och nu också Tallinn. Men sist och slutligen tror jag inte hon kan skilja på om vi är på andra sidan jordklotet eller bara till granngården, hon har väl bara två ”platser” – Hemma och Borta.

 22.8.16.1

När vi bokade funderade vi på om vi skulle ta en natt i Tallinn också eller om det räcker med de sex timmarna som vi fick med kryssningen, men det blev det senare alternativet eftersom vi tyckte vi vill hinna med på juthbacka marknad också på fredag. Men nästa gång sover vi nog natten, för blev nog lite småkär i staden ändå..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s