Varför köpa en soffa när man kan göra en?

Vi ville ha en diner sofa i 50-tals stil till vår bar och det är ju inte precis så att man kan gå in till vilken möbelaffär som helst för att hitta en sådan. På nätet får man väl beställt en, men då kommer såväl fraktavgifter och säkert tullavgifter till, så vi började tycka det inte var värt att beställa efter en… Så vad gjorde vi då? Jo vi tänkte att vi bygger en själva. Varför inte liksom? Så sagt och gjort åkte vi in till staden, köpte läder (vi hade räknat på ett ungefär hur mycket som skulle gå åt), stoppningsmaterial, lite trämaterial och skivor och så beställde vi efter en rulle ziczac-fjädra från nätet (vet inte vad det kallas på fackspråk..).. och sedan var det bara att börja på…Och resultatet blev så här:

3.9.16.2

3.9.16.6

3.9.16.5

3.9.16.4

3.9.16.3

 Det blev några meter läder, ännu flera metrar stoppningsmaterial, några meter fjädra, några träribbor, någon kvadratmeter skiva, en hel del skruvar, lite lim och några tusen stift…Älsklingen har varit byggmästare och jag möbeltapetserare, och sedan har vi lite hjälpts åt då det behövts, men måste säga att vi är riktigt nöjda med slutresultatet. Trodde faktiskt inte att det skulle gå så pass ”smärtfritt” ändå. Nu saknas bara ett litet bord framför så blir det ett perfekt litet diner-hörn i baren.

3.9.16.1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s