äppelmos och mini-äppelpajer

Vad gjorde jag nu då med alla mina äpplen? Nå, nu har jag ju ännu inte använt upp alla (nära heller), inte ens alla ja plockade i förrgår. Men kokade lite äppelmos till Lillis till hennes gröt i vinter, som jag frös in i små pilttiburkar så kan vi ta upp en passlig liten mängd i gången. Är själv ingen storälskare av varesig gröt eller äppelmos, så såg ingen orsak att börja göra storkok till hela familjen.

15-9-16-2

En hel del av äpplena fick istället bli ett försök till mini-äppelpajer. Tänkte fylla frysen igen med lite smått och gott för kaffegäster i höst, och tänkte att en hel stor paj kräver ändå många gäster, men gör jag mini-pajer så kan jag ju ta upp några åt gången istället. Nu blev ju dessa supergoda, så får nog göra några till om det ska räcka att frysa in för gäster också. Nu ser ju dessa inte riktigt så goda ut på bilden som de i verkligheten är, men kan säga att det blev precis lagom mängd fyllning i varje, inte för lite så att man känner att man inte får något av kanten, men inte så mycket så att man tycker att man bara äter äppelkompott.

15-9-16-1

Men ännu har jag rätt så mycket äpplen så tror jag ska använda en del till bröd ännu ikväll. Beslöt att inte ännu göra någon äppelmust, utan det får vänta tills vinteräpplena börjar mogna, tror det blir godare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s