1,5 kg c-vitamin

Igår frågade våra grannar om vi vill ha lite havtorn då de har så väldans mycket, och visst ville vi det! Hon sade att antingen får jag plocka direkt från busken eller så tar jag hem några kvistar och plockar då jag tycker. Jag valde det senare alternativet så fick jag plocka på kvällen när Lillis somnat. (för att förtydliga så hade de beskurit buskarna med bären på så att buskarna inte ska bli för stora, Jag knep inte av några kvistar) Men två stora kvistar fullproppade med bär tog jag hem och började sedan plocka av bären på kvällen. Att plocka havtorn är definitivt inte min favoritsysselsättning, nej det är minsann pain in the ass (ursäkta uttrycket!). Bären är goda och supernyttiga, men att plocka dem är minsann inte skoj. Sticker gör dom och saften börjar sedan svida så otroligt i såren, och det hjälpte ju inte att ha torra fläckar på händerna. I över två timmar plockade jag på kvällen och sedan gav jag upp och fortsatte idag istället. Men mödan gav ju sin belöning då vi nu har ca. 1,5kg havtorn i frysen. Där har vi nog minsann vitaminer så det räcker för ett år framåt. Eller flera egentligen, eftersom det räcker med endast ett bär om dagen så har man täckt c-vitamin behovet. Värsta dunder-vitamin-bär-bomben minsann!

 23-9-16

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s