Det blev några liter…

För några dagar sedan bokade jag tid till musteriet här nära oss för att få färskpressad äppelmust av en del av våra äpplen. Plockade äpplen redan igår, och hade fyra ämbare (/hinkar) som snabbt blev fyllda och när jag sedan såg på trädet såg det ur som om jag inte plockat alls, så gick in och hämtade en stor köpkasse som jag också fyllde, men det var nog bra att Lillis vaknade då hon gjorde igår så jag inte fick plockat mera, för idag när vi vägde lasset vid musteriet var det hela 37 kg! Ganska många liter saft fick vi ju då också, kring 22-23 liter blev det. Han påstod att vi hade bra och saftiga äpplen, så jag antar det blev ganska mycket då med andra ord. Nu har vi sju flaskor pastöriserad äppelmust här hemma, plus ett par kannor opastöriserat i kylskåpet och ännu 13 liter i frysen bara att ta upp när man vill ha färskpressad äppelmust i vinter. I ärlighetens namn vet jag inte hur vi ska få uppdrucket så mycket äppelmust, men kanske det går, och så får vi bjuda ut till gäster när de kommer. Till julen ska jag iaf koka glögg på ett par liter…

30-9-16-1

Jodå, kissen skulle vara med och plocka äpplen. Hon både klättrade i trädet, på stegen och satt på min axel medan jag plockade. Hon kan verkligen vara en gos-katt då hon vill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s