Vardagsrutiner

Börjar verkligen få in en ganska bra rutin här hemma. Har nog redan länge försökt köra rutiner, men det känns som om de börjar sitta nu ordentligt. Fastän vi kan ha dagar då vi är mera på språng så har jag ganska bra kunnat hålla fast vid rutinerna, vilket känns rätt skönt ändå, för visst mår ju Lillis ändå bäst när dagarna ser ganska lika ut.

En typisk vardag här i vårt Wik-in börjar ofta där kring åtta på morgonen då Lillis vaknar och börjar knipa en i ansiktet och riva i håret tills jag vaknar, och då ger hon världens sötaste leende, innan hon börjar krypa på en för att försöka känna på sänglampan. (Nu har ju jag då egentligen varit vaken några gånger redan både när Älsklingen stigit upp, då katten jamar efter mat eller vill ut, eller då Lillis vill ha en flaska eller vaknar redan vid sex-halv sju tiden och jag helt enkelt vägrar att inleda dagen så då lyfter jag henne till vår säng och då somnar hon om och sover till åtta-tiden…)

12-10-16

Efter att vi båda ätit frukost brukar vi leka en stund, borsta tänderna och bädda sängarna innan vi börjar ställa oss för att gå ut. Jag brukar gärna ta en vagnpromenad under Lillis första tupplur, för då sover hon längst och jag hinner också med ett litet träningspass och duscha innan hon vaknar igen, har jag riktigt tur hinner jag dessutom plocka upp lite här hemma. När hon sedan vaknar efter två-två och en halv timme, är det lunchdags. När hon ätit klart brukar hon få leka för sig själv medan jag äter (och springer några gånger och tar bort henne från blomkrukan, datorsladden, lyktan eller nåt annat nej-nej). Efteråt fortsätter vi leka lite, sjunger lite, kanske läser nån saga, ja lite vad som faller oss in då den dagen. Ifall vi har nåt ärende till staden brukar vi också sköta det vid den här tiden.

12-10-16-2

Efter ett två tre timmar är det mellis som gäller och sedan är det tupplurs dags igen, och jag får lite egentid igen. En stund som går till en massa olika saker, som spela oboe, sitta vid pianot, städa huset, pyssla med något, laga mat, baka osv. Min to-do-lista är rätt lång, och blir aldrig heller kortare känns det som. Men efter att Lillis sovit klart efter en-två timmar äter vi middag. Någon gång den här tiden kommer ju Älsklingen också hem (om inte han blir tvungen att ha lång-dag) så då får de också leka tillsammans. Kvällsbestyren börjar vi ofta mellan sju och halv åtta, med kvällsgröt, pyjamas, borsta tänderna, vaggvisa och sedan försöka få henne att somna. Har vi tur sover hon redan halv nio och vi får tillbringa resten av kvällen på två, men ofta får vi springa upp ett par gånger för att leta efter tutten eller ge en mjölkflaska för att få henne att somna om..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s