Ett organiserat kaos vol. 1

Nu ska jag välkomna er till en verklig vardag som småbarnsförälder. Eller kanske inte bara småbarnsförälder utan hos de flesta, d.v.s. inte alltid 100% städade hem och fina bilder med varenda detalj som är tipp-topp. Jag hade ju på agendan denna vecka att få tvättat alla fönster (från alla sidor), och det började väldigt bra igår med att jag fick gjort halva huset. Tänkte ju då givetvis att vi tvättar andra halvan idag medan Lillis sover sin första dagssömn. Nåja, hon tyckte ju av någon orsak inte samma som jag. Vanligtvis sover hon 2-3 timmar (oftast där emellan) från förmiddagen någon gång, men inte idag. Jag hann tvätta två fönster och hade ställt till och plockat undan för att börja med ett tredje och så vaknar hon. Så vad gör denna mamma då? Jo jag tänkte att nå hon får vara vaken då, men fönstren ska tvättas…

Lillis kan ibland leka helt bra för sig själv bara hon vet att jag är i närheten. Alltid lyckas det inte men jag chansade idag, och till min lycka klarade hon sig ganska bra efter ett tag. Hon är ju in en upptäckts-fas där allt ska undersökas och roligast är ju allt förbjudet (förstås), därför garderade jag mig och lyfte upp allt sådant på bordet bara för att jag inte hela tiden skulle behöva springa efter och vakta, säga nej-nej och lyfta bort. Nu tänker kanske en del att ‘vore det inte lättare att alltid ha undan allt förbjudet?’ , visserligen kanske det skulle vara enklare, men vi vill inte gå den vägen utan istället ska hon lära sig vad hon får och inte får leka med. Några saker har vi plockat bort. Sådant som är för dyrt för att gå sönder är bortplockat och givetvis har vi inget farligt på golven, men blomkrukor, lyktor, datorsladdar, tidningar och liknande får vara kvar där dom är…

Nu kom jag nästan av mig, men låt mig visa dagens organiserade kaos:

18-10-16-118-10-16-2

Nu borde jag egentligen påpeka att bilderna ljuger lite, det ser inte alls så farligt ut, men kan garantera att det tog ett tag att reda upp allt igen eftersom allt var utspritt överallt och alla bänkytor var fulla med såväl disk, som nej-nej-saker, som undanlyfta saker så jag kunde öppna fönstren osv. Plus en katt som tyckte det var en väldigt bra ide att inspektera fönstertvättandet på nära håll och ville leka med trasan…

Hittar ni förresten fröken någonstans? Hon sitter bredvid kakelugnen, syns en fot, ett par ljusgråa byxor och ett bakhuvud…Trots alla leksaker (som dessutom är utspridda ännu mera bakom köks-ön…) så var vedkorgen den mest intressanta att utforska…

Eftersom vi inte har någon dörr från köket till resten av huset fick jag vara lite kreativ och lägga vagnarna som barriär med ett par filtar på, så att hon inte skulle rymma iväg till resten av huset. Fungerar fint fram tills att hon kommer på att man kan dra bort filtarna och krypa förbi/under/mellan vagnarna…men den dagen den sorgen.

Ja btw. fönstren blev tvättade, men de sista då Lillis var ute på sin andra tupplur efter lunchen…Imorgon kan jag visa lite mera städade bilder från köket. Så som det egentligen ska se ut, för tro det eller ej, men om vi bortser från leksakerna på golvet brukar köket ganska ofta vara rätt så städat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s