Det gick inte riktigt som på Strömsö…

Körde in till vår lokala garnhandel idag. Satte igår kväll och letade inspiration till nästa stickprojekt och kom över en alldeles ljuvlig tröja på drops design, så det var bara att masa sig iväg och handla garn idag. Och hem kom jag ju med en stor påse garn, så snart har vi stick-projekt nummer 2 på gång. Vet inte om jag tagit mig vatten över huvudet eller inte men litar nog på mina färdigheter trots allt, och lite utmaning vill jag ändå ha…

31-10-16-1

Hur gick det med stick-projekt nummer ett då? Ja, första sockan blev riktigt bra, passligt stor och passligt jämn. Den andra då? ja vad ska jag säga, vet inte riktigt vad som hände, men plötsligt var jag rädd att sticka för spänt och så löste jag på handstilen lite. Eller allt för mycket egentligen. Den andra sockan blev minst tre storlekar större än den första, så man skulle nästan inte kunna tro att jag stickat enligt precis samma mönster. På tok för stor, mycket lösare stickad och mycket ojämnare…så gör om gör rätt och så stickar jag nu socka nummer tre, med min vanliga stick-handstil som är tillräckligt spänd och jämn. Varför ändra på något som är bra? Så inte lyckas jag med allt jag heller…

31-10-16-2

Nu kanske någon dessutom undrar varför jag inte rev upp sockan innan den var klar, och ja det borde jag ju om ja inte gjort ett nybörjarmisstag med att sticka sockor och först stickat ena, sedan den andra och sedan först lägga dom bredvid varandra… men som sagt, har redan inlett socka nummer tre som ska bli ett bra par till socka nummer ett…

2 kommentarer Lägg till din

  1. Thessi skriver:

    Du kan ju använda socka nr 2 som en julstrumpa att hänga upp! 😀

    1. pernillanilssonwik skriver:

      jo den tanken slog mig faktist, den är ju passligt stor för det 😀 måste bara laga ett par till i andra modeller för resten av familjen 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s