Ålderskris?

Imorgon fyller denna fru 27år. Vet inte om jag är gammal eller ung, beror väl på vem jag pratar med. Kommer ihåg när jag ett år frågade av mina musiklekisbarn hur gammal de tror jag är så svarade en ” du e jättegammal, säkert 14″ haha, vad man kan tycka när man är fem sex år liten. Nåja mu tyckte de nog ändå inte att jag var särskiljt uråldrig även om jag då var 25, men nu fyller jag ju faktist hela tjugosju! En riktigt bra ålder sist och slutligen.

1-11-16-2

Har jag någon ålderskris då? Nejdå inte ännu, känner mig bekväm i min ålder och vad är det nu för vits med ålderskris ändå, vi åldras lika fort allesammans, och det är heller inget vi kan göra något åt. Men de få gånger en liten ålderskris smugit sig på har jag tänkt följande:

jag fyller nu 27 år. De senaste tio åren har jag:

 • Blivit student och musiker
 • Hittat min man
 • Rest till såväl Polen som Spanien,  Grekland, Kreta, Rhodos, Kanarieöarna och Amerika. Plus Sverige, Åland, Norge och Estland
 • Jobbat på kafé
 • Förlovat mig
 • Flyttat till Helsingfors
 • Inlett musikpedagogstudier och examinerats
 • Fått tjänst i en professionell orkester
 • Gått militären i nio månader
 • Flyttat till Vasa
 • Gift mig
 • Köpt hus och flyttat till landet i Vörå (av alla ställen på jorden 😉)
 • Jobbat som servitör
 • Jobbat som musik- och bildkonstlärare i ett högstadium
 • Jobbat som timlärare och vikarie i musik
 • Blivit gravid
 • Fått fastanställning som musiklärare
 • Påbörjat studier till professionell kördirigent
 • Fött världens underbaraste lilla flicka

Ja ni förstår, hur mycket har jag ändå inte hunnit med under tio år? Och så är ju detta bara de stora grejerna, vanliga vardagen kommer ju ännu till detta. Så hur mycket kan jag inte åstadkomma under följande tio år? Och då är jag ändå bara 37, vilken enligt mig inte ens är gammal. Så nejdå, ingen ålderskris här inte. Bara ett stort hipp-hurra för mig imorgon!

1-11-16-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s