Gör egna eko-tvättmedel

Inlägg i samarbete med Vörå-Oravais-Maxmo Medborgarinstitut

  • ”Få tio år yngre hud med xxxx-natt creme!”
  • ”med xxx blir badrummet renare!”
  • ”xxx gör disken ännu renare!”

…faller ni också för liknande slogans? Men är dessa produkter verkligen så bra som de påstår? Är det kemikalierna som gör huset renare, huden yngre, håret vackrare, tvätten renare och slätare och så vidare? Är det värt att lägga dyra pengar på produkter som är ”bäst i test” eller som gör hemmet ”renast” eller gör att din tvätt doftar som en blomsteräng? Hur mår vi av alla dessa kemikalier? Och fram för allt, hur mår vår natur av allt detta, för i slutändan är det ju den som får ta sista smällen och biverkningar av alla våra så kallade super-produkter…

Själv väljer jag helst ekologiska och miljövänliga varianter just när det gäller tvättmedel. Hemma i mitt städskåp finns förutom miljövänliga tvättmedel även tvättnötter, galltvål, ättika, tallsåpa och bikarbonat, och vi har inte ett smutsigare hem för den skull. Nu har vill jag göra en liten puff här på bloggen om en eko-kurs som ordnas vid medborgarinstitutet här i Vörå, nämligen Gör egna ekotvättmedelUnder kursen görs egna ekologiska tvättmedel för hemmet såsom hemlagat diskmedel, fräsiga toalettbomber, allrengöringsmedel och maskindiskmedel. Ifall ni blev intresserade ska ni klicka HÄR så får ni mera information. Kursen hålls redan nästa veckas torsdag (10.11)  kl. 18.30-21.00 vid Karvsor skola, så passa på att anmäl er redan idag så hinner ni med!

Hon som håller kursen heter Ila Nordman, kvinnan bakom morotsliv.com. (KLICK) Ila har gett föreläsningar och workshops i hela Svenskfinland och Åland sedan 2011 inom ramen för hälsa och hållbar livsstil. Hon är en van föreläsare, kursdragare, bloggerska och  snart också författare. Hennes första bok väntas utkomma hösten 2016 och där fördjupar hon sig i just dessa life hacks och inspirerar andra till att hitta sina egna system för en mera hållbar vardag och ett enklare liv. Idag mår hon bättre än någonsin och brinner för att inspirera andra till att våga hitta sin väg till en vardag med mera energi och glädje.

morotsliv-logo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s