Glädjespridaren

Tisdagar är den dagen då jag börjar jobb först på eftermiddagen, vilket betyder att jag får vara hemma med vår lilla sprallfia under dagen också. Idag var det dessutom min mamma som agerade barnflicka när jag åkte till jobb och tills Älsklingen kom hem, så Lillis fick ju vara hemma hela dagen lång.

8-11-16

Fröken som dessutom blir hela nio månader idag! Hon har blivit ett ännu större charmtroll nu, fastän hon alltid varit det. Lite som hon fattat hur man charmar, med vilka miner och vad hon ska göra. Så gosar hon också mycket mera nuförtiden med pussar och kramar och borrar in huvudet i famnen på en. Det goset jag däremot gillar mindre är glädjen av att dra i håret, och numera gör hon ju det medvetet och inte bara så handen råkar fastna i håret. Och visst är det ju himla roligt då mamma ropar aj-aj-aj och grimaserar. Är det redan från såhär liten man lär sig uttrycket ”skadeglädje är den ända sanna glädjen”? Skulle nästan kunna tro det eftersom hon i helgen efter att hon knockat mig rejält i näsan med hennes bakhuvud, bara låg och skrattade när jag ojade mig, höll mig för näsan och hoppades att den inte skulle svälla upp och bli blå. (vilket den som tur inte gjorde…). Nå förhoppningsvis får vi lärt bort den glädjen ändå, och visa att den sanna glädjen är just allt den andra glädjen hon är full av!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s