Apelsinkakao

Att jag är en chokladälskare lär ju knappast vara något nytt för er som läser min blogg. Egentligen kan jag erkänna att jag är chokladberoende. Vissa är beroende av kaffe, men jag är beroende av choklad. Inte så att jag behöver vräka i mig en chokladplatta om dagen eller att jag jämt behöver ha choklad i väskan, men ändå så jag mer än gärna äter choklad i någon form flera gånger i veckan.

Med åren har jag lärt mig tycka allt mer om mörk choklad. Riktigt mörk, sådär 70 -80% vill jag ännu inte ha, för lite sött tycker jag det ändå ska vara, men äter jag riktigt mörk choklad ska de helst också ha någon annan smak såsom mint eller apelsin för att bli riktigt gott. Så länge jag ammade var suget efter choklad typ tre gånger så stort som vanligt, vilket jag nu då fortfarande försöker vänja bort och tycker ibland jag klarar det riktigt bra men så kommer dagar som idag då jag verkligen måste få choklad. Dessutom känner man sig också lite frusen efter att ha undervisat i ett lite kyligt klassrum och sedan kört hem i en kall bil, och fortfarande inte fått upp värmen ordentligt trots att man varit hemma ett par timmar redan. Så det är ju klart att man då blir ännu mera sugen på varm kakao…

För några dagar sedan när jag tänkte göra minttukakao kom jag på att vår minttu tagit slut redan. Nå då började jag fundera på om jag kunde göra någon annan smaksatt variant av kakaon och kom på den briljanta idén att lägga cointreau i istället (stark apelsinlikör för den som inte visste..), och det var nog en superbra ide för gissa om det blev gott?

Ikväll gjorde jag min kakao på mörk choklad och lite extra kakao för att få ännu bättre smak. Tillsatte inget socker eftersom det är totalt onödigt i detta fall då likören ju har socker i sig. Men den blev syndigt god! Inte alls sådär sötsliskig som oboy är utan smakade egentligen som smält mörk apelsinchoklad. Så nu vill jag tipsa er om en god varm dryck för kommande kalla kvällar. Att tillsätta extra kakaopulver är inte nödvändigt men jag ville ha lite mera kakaohalt i drycken så jag lade det, och sedan beror det ju helt på hur många bitar choklad ni lägger och hur hög kakaohalten är i dem…

Apelsinkakao

En kopp varm mjölk

Några bitar mörk choklad

(En tesked extra kakaopulver (100%))

En liten skvätt cointreau

kakao-1

(Bilden är googlad, för den ser betydligt mera lockande ut än den jag försökte ta med telefonen tidigare ikväll…)

Ps. Nu inser jag att jag låter som värsta smyg-alkisen som dricker både minttu och cointreau, men kan tala om att det verkligen inte är några stora mängder jag lägger i, Nej inga shottar här inte, utan bara lite för smakens skull…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s