DIY: Himmel-krans

14-11-16-7

Himlar har ju blivit superpopulära nu igen, vilket är väldigt roligt för de är ju så fina och man kan variera väldigt mycket. Men tänkte att jag ska lägga upp en tutorial för en himmel-krans som jag gjorde för ett bra tag sedan. Den här gjorde jag av papperssugrör som jag klippte i kortare bitar, men det finns riktiga himmeli-kit att köpa på hobbyaffärer där sugrören är tunnare och färdigt kortare. När jag gjorde min så hittade jag inte tillräckligt med järntråd fastän jag letade runt i hela huset, men rekommenderar verkligen att använda det för annars blir kransen ganska slattrig. Själv har jag förstärkt min i efterhand.

Du behöver:

sugrör, 14 st/del

järntråd

avbitare

14-11-16-1

Ifall du inte har färdigt korta sugrör så börja med att klippa i lika långa bitar. Jag använde mig av 6,5cm långa sugrör. Ju längre rör desto större krans.

14-11-16-2

Trä fyra rör på en stump järntråd och vira ihop till fyrkant (salmiak-ruta)

14-11-16-3

Ta två rör till och trä dem på tråden, fäst i nedre kanten.

14-11-16-4

Gör likadant med ytterligare fyra rör (två + två), så du får en ”kristall” med fem kanter.

14-11-16-5

Trä järntråden genom ett av rören så du kommer till mitten av en sida. Trä ett rör på tråden och fäst det mellan de två sidorna. Gör likadant med tre sidor till. (En ska lämna öppen!)

14-11-16-6

Gör sammanlagt sju till nio stycken likadana. Min krans består av nio delar men har sett kranser med såväl sju och åtta delar också.

14-11-16-9

Fäst ihop delarna så den tomma sidan alltid får sin sida från nästa del.

14-11-16-8

Häng upp den färdiga kransen i ett fönster eller på väggen.

Lycka till! 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s