Piggelin

Klockan är 03.15 och Lillis börjar smått böka omkring mellan oss i våran säng. (hade lyft dit henne efter lite gnäll där runt två(?) tiden…) Det tar inte länge innan hon börjar klättra upp och stå mot vår sänggavel för att sedan sätta sig ner med en duns och så upp igen och duns ner igen. Så håller hon på i ca tio minuter innan jag börjar bli mera vaken och försöker lägga ner henne igen och säger Nu e de natten, nu ska vi sova.

Men nix, svänger till mage, kryper upp mot sänggaveln å så klättrar vi upp och stå igen. Duns. Å upp igen…Nu har pappa också vaknat och tycker att ”Amanda de e natten nu, nu ska vi sova”. Nå så håller vi på ett tag till, tills jag får henne att lägga sig igen. Då börjar hon pladdra på istället.

Auuu, BAH-BAH, IIIHHII, öuöuöu, öuöuöuuu *gnissel-ljud* (=gnagar lite på tutten) UHHUUU, BAH-BAH, mamamama *gnissel-gnissel*….

Snart tycker hon igen att nä nu ska jag klättra lite till. Gnäller och ylar när jag försöker lägga ner henne. Bökar på mellan oss, gör några undanmanövrar med att gosa och kramas emellanåt innan det ska klättras igen. Jag lägger ner henne och försöker snällt igen säga, schhh, de e natten nu, nu ska vi sova. Hon lägger sig, kramar om sin pupu-kanin och jag tänker, kanske nu?

haaaauuu, haaaau *gnissel* BABA, AAAAIIIIII, BÖHH AAAABAH, haaaau *gnissel* auauauaua….

Haha, trodde jag minsann…Ja nå så håller vi på, hon bökar klättrar, slänger sig hit och dit, kramas, leker med fötterna, jag får mellan varven en fot eller en pupu i ansiktet, pladdrar, gosar, bökar igen pladdrar lite till, ylar och gnäller lite mellan varven då jag snällt försöker säga att hon ska sova att de e natten och lägger henne till rätta igen…Tills klockan blir ca 04.15 och hon bara sådär mittiallt somnar om som en liten gullegris…(och sover till halv åtta)

14-10-16-1

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle…

 

En kommentar Lägg till

  1. Rebecca skriver:

    Igenkänningsfaktor! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s