Ett minne av Lillis första pyjamas

Den som följer mig på instagram fick i måndags se en liten sneakpeak på det senaste pysslet jag gjort. Jag ville göra något gulligt minne av Lillis första pyjamas. Var ett tag i valet och kvalet om jag vill klippa sönder den eller inte, men kom fram till att jag vill hellre göra något av den än ha den i lådan som ett minne bara. Så till slut tog jag fram pyjamasen och saxen och sedan var det gjort…

17-11-16-7

17-11-16-6

Hade ritat upp ett halv-klottigt mönster och gjorde några små ändringar efterhand. Eftersom jag ändå ville att den ska påminna om den ursprungliga pyjamasen så har jag använt mig av fötterna på pyjamasen till baktassar och så ville jag att knapparna ska vara kvar på magen. Mönstret jag ritat för magen funkade då inte längre, så gjorde om och sydde in så att knapparna fick vara kvar.

17-11-16-4

17-11-16-5

Sydde ihop bitarna på maskin och fyllde mjukisdjuret med vadd. Sydde en nos av rosa garn och fäste en rosa rosett vid halsen. Till sist sydde jag också fast både öron och svans…

17-11-16-3

17-11-16-2

En mjukismus blev det. Måste erkänna att jag ursprungligen tänkte göra en nalle, men då pyjamasen var grå började den likna mera en mus, så det fick bli det då. Ögon ska den få så fort jag hittar två knappar jag är nöjd med men annars är den helt klar.

17-11-16-1

En kommentar Lägg till din

  1. Sofia skriver:

    Vad gulligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s