Outfit-trubbel innan konserten

Idag har då helt gått till konserten. (<- länk) I morse innan jag skulle åka iväg så orkade jag inte ens tänka på vad jag skulle sätta på mig för konsertkläder, så tog istället tag i fyra av mina vanliga konsert-outfit och åkte iväg. Två korta klänningar och två alternativ med byxor (eller tre egentligen för det visade sig vara två toppar på den ena galgen…) men det betydde att jag fem (!) alternativ med mig (lite galet, I know!) men det visade sig sedan vara rätt så smart drag.

Mitt säkra kort med min knälånga svarta klänning i lite prassligt material som Alltid funkar, var inte så bra längre. Jag hade ju inte provat klänningen sedan jag fått barn och ja, hmmm borde ju gjort det. Den gick fast, men den var spänd, och inte vid magen, utan vid revbenen!? Att man inte har tillbaka midjan på ett bra tag är väl känt, men att en förut så perfekt klänning blir för spänd vid revbenen förstår jag inte riktigt (och nej jag ammar inte längre så kan inte skylla på det…). Nå kroppen förändras ju vid graviditeter så antingen får jag se pånytt om ett halvår om klänningen då är passlig eller så måste jag någon gång fynda en ny liknande klänning.

Nå då första alternativet inte funkade så tänkte jag att men jag kör den andra klänningen då. Hmmm, borde kanske tänkt igenom kläderna liiite mera hemma, eller iaf underkläderna. En lilafärgad bh och en v- urringning som går ganska djupt (strax under brösten) så funkar heller inte. Och hade inte med mig någon säkerhetsnål, så skippade outfit nr. två då.

Beslöt då att köra med byxor på konserten, så lade på dem och ena svarta toppen som också alltid funkar. Nu hade jag ännu två alternativ, antingen skulle jag ha en kavaj-jacka utanpå eller så en bolero. Jag valde det senare alternativet eftersom det ändå var en dagskonsert så helheten blev lite lättare. Så var det bara att dra på mina klackar (mina härliga 10cm svarta klackar) och fixa om håret lite. Nu med kortare hår kan jag bra köra att ha det utsläppt, men lite uppfluffat och ett diadem…

27-11-16-2

27-11-16-3

Konserten gick sedan väldigt bra och stadshuset var nästan fullsatt, bara några lediga stolar längre bak. Det som är roligt när man sitter i orkester är att man kan se publikens reaktioner under och efter olika stycken. Fick bland annat se några som torkade tårarna efter vår violinsolist spelat temat ur Schindlers list, en del som skrattade när vår kapellmästare dansade och spelade på piccolo när orkestern spelade Soul Bossanova (temamusiken ur bl.a. Austin Powers), många leenden när solisten Angelika Klas sjöng Diamonds are a girls best friend, och stående ovationer och applåder som inte ville ta slut. Sådant lever man ett bra tag på som musiker!

27-11-16-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s