Ordning på pepparkaksformarna

Till julen ska det ju bakas pepparkakor, och nu vet jag inte hur det är med er, men jag har för mej att många har pepparkaksformarna huller om buller i en låda med bakslevar och så vidare. Kanske någon har dem i en låda i ett skåp eller så har ni något annat knep för att hålla ordning på dem. Själv har jag haft dem fast på en stor ring och sedan slängt alla i lådan med alla mina bakformar.

Men så kom över en fiffig grej i en julbok jag bläddrade i här för nån vecka sedan och beslöt att en sådan ska jag sy åt mig själv. En liten påse som är till för just pepparkaksformar.  Inte alls svår att göra heller, och man kan bra sy den av en kökshandduk till exempel. Jag använde mig av en bit tyg som någon gång lämnat över när jag sytt kuddar och eftersom de har julmotiv så tyckte jag det passade bra (nu syns det ju inte på bilden annat än notsystem, men det står faktiskt god jul på den…). Hittade också lite brunt tyg i skåpet så klippte ut ett par pepparkaksgubbar också.

3-12-16-2

Påsen är sydd av en fyrkantig tygbit på 40×50 cm som är vikt på bredden och sydd fast sidan och nedre kanten. Övre kanten vek jag ner ganska ordentligt och sydde en kanal för ett sidenband så jag lätt och snyggt kan knyta fast påsen. Påsen blev för mig kanske lite på större sidan men nu har jag inte ännu hunnit samla på mig så värst många olika formar så kanske det bara är bra så kan jag fylla upp den med åren.

3-12-16-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s