Årets Julkort

Jag brukar göra mina julkort själv. Det är ändå så roligt att göra dom, och visst är det ändå lite mera tanke bakom ett handgjort kort än ett köpt? Nu påstår jag definitivt inte att det är något fel på köpta kort, för julkort i sig själv är roligt, men ett handgjort kort är iaf lite mera personligt (tycker jag). Redan innan vi fick barn beslöt jag mig för att fortsätta pyssla mina julkort, istället för skicka iväg bilder på våran Lillis i tomtedräkt. Igen, det är absolut inte nåt fel på sådana kort, gillar lika mycket att få sådana också, och risken är ändå stor att även vi något år kommer skicka iväg sådana kort, men inte i år ännu.

4-12-16-1

Jag brukar leta idéer på julkort främst på nätet och ofta hittar jag något jag tycker om och tänker att sådana kort ska jag göra i år. Men så kommer man till affären och ska handla material och så ändras hela tankegången. Så gick det även i år…

4-12-16-2

Jag har en viktig tumregel, och det är att göra helt olika kort varje år. Inte för att jag tror att någon skulle minnas eller märka om de skulle likna varandra ett par år i rad, men för min egen skull vill jag ha olika sorters tema varje år. Ifjol gick korten i ljusblått, grått och metallicblå. Ett annat år skickade vi ut pepparkaksrecept tryckta på kortet och med minipepparkakor gjorda av modell-massa. I år gick jag all in på rävar och rött och grönt. Orsaken är enkel: tyckte rävarna och djurmotiven i tomteluva var så söta, så kunde inte motstå…

4-12-16-3

En annan liten grej jag brukar hålla mig till när det gäller julkort är att inte göra alla likadana. Varför inte det då, när ändå alla kort postas till olika adress? Svar: helt för min egen skull. Tycker det är på tok för tråkigt att sitta och pyssla trettio likadana kort (eller hur många nu det brukar bli..). Nu när jag skriver detta så kommer jag på att i fjol gjorde jag faktiskt det, trettio likadana kort. Och jo det var lite tråkigt redan när man kom till kort nummer fem…

4-12-16-5

4-12-16-6

Bilderna är från årets samling julkort (som jag gjort hittills, lär bli ungefär dubbelt fler). Har inte heller krånglat till korten så värst mycket utan kör i ganska enkel stil, för måste ju göra dom när Lillis sover…

4-12-16-4

Hoppas någon fick lite inspiration till era egna julkort. Kom ihåg att sända era julkort senast den 14.12! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s