o du vackra Finlandia

Det som hör till traditionerna för mig på självständighetsdagen är att lyssna på Finlandia! Ett av de absolut vackraste kompositioner genom tiderna enligt mig! Så beskrivande, och berättande genom sina toner, Jean Sibelius kunde verkligen sin sak! Har också fått sitta i orkestern ett antal gånger och spela detta underbara stycke och det är lika roligt varje gång! Men rätt krävande vid hymndelen tillsammans med flöjten att hålla fin ton och intonation, fast ack så vackert! När vi uppträdde för sista gången med den här i militärorkestern var det nästan så jag hade tårar i ögonen, så känslomässigt laddat var det.

Så ta tio minuter av er tid och lyssna på den här. Blunda och lyssna eller se på videon av vår vackra natur, men lyssna och njut!

 

Trevlig självständighet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s