Självständighetsdags cake-pops

Glad självständighetsdag på er alla! ifall ni ännu funderar på vad ni kan bjuda på till kaffet eller glöggen ikväll när ni ser på balen, så kommer här ett tips. Visst tar det en stund att garnera cake-pops, men de är ändå värt det tycker och resten av elementen är ju varken krångliga eller så värst tidskrävande. Dessutom är de ju så goda! Jag har gjort dessa till en lite juligare variant, så ni kan lika bra göra dom till julen.

6-12-16-1

Kryddiga apelsin cake-pops

Botten:

3 ägg

2,5dl socker

2dl vetemjöl

1tsk bakpulver

1tsk vaniljsocker

2tsk kanel

1tsk kardemumma

1dl olja

saften från 1 apelsin

Dessutom:

1 – 2 burkar (a 200g) färskost med apelsinsmak

ca 300g vit choklad till garneringen

eventuellt strössel

grillpinnar eller papperssugrör

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med äggvispet. Tillsätt också oljan och apelsinsaften. Rör ihop till en jämn smet och grädda i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter (beror lite på ugn och vilken typ av form du använder). Ta ut kakan och låt den svalna helt.

 Smula sönder kakan i en bunke och rör ihop med färskosten. Rulla bollar av degen och stick bollarna på varsin sticka/sugrör. Låt stå i kylen i ca en halv timme innan du garnerar dom. Smält chokladen i ett vattenbad och låt den svalna en aning så rinner den inte så länge då du garnerat bollarna. Själv brukar jag breda chokladen på bollarna med baksidan av en sked, tycker det är lättare än att doppa dom, och så faller heller inte bollen ner i chokladen. Strö lite strössel över bollarna och lägg dem stelna i ett glas fyllt med ris. Låt dem stå i kylskåp tills du serverar dom.

6-12-16-2

6-12-16-3

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s