Granristomte

Ville göra en granristomte redan ifjol, men av någon orsak blev det aldrig av, men i år har jag gjort en. Igår, när det var rysligt kallt gick jag ut i skogen och hämtade granris. Hade ursprungligen tänkt göra en med en luva av mossa, men fanns ju noll chans att få loss stora bitar mossa från stenarna så tomten fick en riktig luva istället.

7.12.16.5.jpg

För övrigt är tomten gjord på ett väldigt enkelt sätt. Använde hönsnät som jag gjorde till en cylinder och knölade sedan ihop ena ändan så allt började se ut som en kon. (kunde ju visserligen gjort en kon från början, men hade ganska lite hönsnät kvar, så det räckte helt enkelt inte.) Men sedan stack jag bara in kvistar nerifrån och upp, och de sista kvistarna har jag virat ihop uppe på konen med hjälp av järntråd.

7-12-16-4

Sist fick tomten en näsa av en julgransboll, skägg av vadd och så min tomteluva. Är nog riktigt nöjd med resultatet, men skulle gärna gjort skägget av lav från träden, eller någon annan färgs granris och så luvan av mossa, men får se om jag kommer mig iväg till skogen ännu någon dag då det inte är så kallt så kanske jag ännu designar om honom lite. Annars får han se ut så här i år och så gör vi en annan variant ett annat år…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s