Julig kladdkaka

Godmorgon fredag! Idag skulle vara en sådan morgon då jag om jag skulle vara kaffedrickare skulle hälla i mig minst två stora koppar kaffe. Nu är jag inte det så en stor kopp starkt te blev det istället. Men trött eller inte så nu är det fredag och vi är vakna och vissa lite piggare än andra. Idag ska huset städas klart inför julen! (…som om det inte ska städas ännu ett par gånger innan jul *hehe*). Så bara jag får hällt i mig resten av teet så ska jag börja på.

Men innan det så ska ni få ett läckert recept på en julig kaddkaka. Något till kaffet kanske?

Julig kladdkaka

100g smör

150g mörk choklad

1,5 dl muscovadosocker

1 dl strösocker

1 tsk kanel

2 ägg

2 msk kakao

1,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 nypa salt

Smält smöret och chokladen i en kastrull. Häll i sockret och kanelen, stäng av värmen, rör om och låt sockret också smälta. Knäck ett ägg i taget ner i smeten och rör kraftigt. Blanda resten av de torra ingredienserna  och rör ner till en jämn smet. Häll i en form med löstagbara kanter och grädda i ugnen i 200 grader i 12-15 minuter (beror lite på ugn och hur stor form du har). Kakan ska vara kladdig och lite lös ännu på mitten när du tar ut den. Servera med grädde som du smaksatt med lite kanel. Kakan är god både varm och kylskåpskall då den fått en mera fudge-aktig konsistens.

9-12-16-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s