DIY Legotavlor

Här kommer ett tips för alla er som grubblar på vad ni ska ge till julklapp åt barn. Mina systerpojkar älskar lego, och har väldans mycket av det också, så ni kan ju tänka er att det inte alltid är helt bra ordning på allting då heller. Så när jag av en slump hittade idén till dessa tavlor så var det en självklar julklapp åt dom. Kan säga att det inte är bara en gång man hört ”mamma var e min sjörvargubbe” (eller vilken som nu saknades) eller ”mamma Lucas har min gubbe” ”nähä den här e min”. Så vi ska hoppas det blir lite ordning på gubbarna nu och fram för allt att de håller koll på vems som är vems…

10-12-16-3

Tavlorna är gjorda av 30×40 cm ramar. Själva glaset har jag bytt ut till plexiglas helt av säkerhetsskäl, man vet ju inte om de kommer hållas på väggen, och glassplitter är nog det sista man vill ha blandat med tiotusen legobitar…

Gjorde tavlorna i deras favoritfärger, blått och grönt och skrev sedan namnen i samma stil som fonten på lego-logon. Lite klippa och klistra och hålla i press så att de hålls släta och fina innanför glaset.

10-12-16-1

Legobitarna har jag plockat ur en basic-förpackning så det blev många färger och i tre olika storlekar. Visst kunde man hålla sig till en eller två färger bara, men tyckte de blev lite piggare på det här sättet. Har också räknat att det finns lika många bitar på båda tavlorna och av samma färger dessutom.

10-12-16-2

10-12-16-5

Sedan var det bara att börja placera ut legobitarna. Provade lägga dem i storleksordning och symmetriskt också men tyckte det blev bättre med huller om buller och på då sätt var det inte så noga vid limnings skedet att det skulle vara exakt. Det man måste tänka på iaf, är att det faktiskt ska rymmas en gubbe och stå på varje ”podium”.

10-12-16-4

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s