Tredje advent

Tredje advent och under två veckor fram till julafton. Kan tänka mig att julstressen kryper på för många nu. Det ska städas, bakas, köpas julklappar, packas julklappar, skickas julkort, laga julmat, hämtas gran osv. Ja listan kan fortsättas ganska länge ännu, och även hos oss är många av punkterna ännu ogjorda.

11-12-16-2

Försöker ändå att inte stressa upp mig för det och än så länge känner jag mig ganska lugn. Vi spenderade flera timmar av gårdagen på stan och fick då också prickat av en hel del från klapplistan så nu är det bara några kvar. Sedan ska ju allt klappas in också men det gör jag säkert någon kväll då alla klappar är köpta.

Det vi fick inskaffat igår, som egentligen var prio ett för mig var en stjärna till vårt sovrumsfönster. Vi/jag hade tänkt oss något lite större eftersom vårt fönster är så stort, och något lite annorlunda. Nå som oftast så blir det inte som man först tänkt sig men till viss del får man skylla sig själv då man köper en två veckor innan jul, utbudet har ju nog minskat då. Hittade några alternativ men det slutade ändå med en som inte alls är så stor men som är lite annorlunda. Lite modern, lite bling, ganska enkel men mycket fin. Och jag är ändå hur nöjd som helst!

11-12-16-3

Men för att gå tillbaka till det där med julstressen så vill jag ge några tips:

  1. Prioritera och skriv lista på vad som ska vara gjort (i prioriteringsordning). Kryssa sedan av efter hand vad som är gjort. Gör inte heller allt på en gång, utan lite/något varje dag.
  2. Ta fram lite julpynt som stjärnor till fönstren eller de finaste tomtarna. Lite kan göra väldigt mycket. Och tänd levande ljus! (men ha aldrig på dem om du inte är i samma rum)
  3. Julen kommer nog även om du har lite damm i något hörn eller på ett skåp. Gästerna kommer heller inte gå omkring och kontrollera var du har julstädat eller inte
  4. Koppla av allt som heter jul en stund eller en kväll. Ta en lång dusch / en promenad / gå till gymmet / se en film / sov länge på morgonen…vad som helst som du kopplar av från, för det behövs! Och efteråt orkar du bättre ta itu med din lista igen
  5. Delegera uppgifter till övriga i familjen om möjligt.
  6. Köp pepparkakor och julmat om du inte har tid med det, du är inte en sämre människa för det och julen blir heller inte sämre för det.
  7. Det viktigaste med julen är inte hur många klappar man får, hur många hundralappar/tusenlappar man lägger ut eller hur skinande rent hus man har. Det är gemenskapen som är viktigaste och att få vara tillsammans med nära och kära!

11-12-16-1

Dessutom kommer julen pånytt varje år, så ifall inte alla tomtar står i samma vrå år ut och år in, eller alla rätter finns på julbordet så gör det nu i slutändan något? Nej! Blir julen så mycket sämre för det? Knappast! Så koppla av, drick lite glögg och ät några pepparkakor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s