DIY: Himlar till granen

Ännu hinner ni bra sitta hemma och pyssla ihop ett gäng himlar till granen, så här kommer några modeller som inte är svåra och som man lätt kan sitta och pyssla med på samma gång man sitter framför tv:n på kvällarna.

12.12.16.4.jpg

12.12.16.5.jpg

Kuben är gjord av tolv lika långa sugrör/himmel-rör som jag klippt av på halva. Den som hänger bakom/bredvid kuben är gjord på samma sätt, men den nedre delen har ännu dubbelt kortare rör än vid kuben. Vill man göra ytterligare en liknande variant kan man göra med fem hörn istället för fyra så har man en fin kristall att hänga i granen. Variationerna är många! Jag har också hängt olika sorters kristall-prismor i dom för att få lite extra bling.

Stjärnorna är gjorda av hellånga himmel-rör. Fem för på en tråd och sedan ihop som en femuddig stjärna. Den som bara har tre pärlor upptill har jag alltid en udde på samma sidan det tvärs-gående röret. Den stjärnan som har en pärla i varje udde har jag trätt varannan ovanpå och varannan under, för den blev lite stabilare på så sätt. Stjärnorna i sig själv är inte så stabila så man måste spänna åt tillräckligt, men dom är lätta att justera och då dom hänger så hålls dom nog bra.

12.12.16.6.jpg

12-12-16-3

Jag har också gjort några lite större himlar i svart som hänger från taket i vardagsrummet. Dessa är gjorda på samma sätt som de små till granen, men med hellånga och halva himmel-rör. Enkla och snygga och så blev det tråkiga vita hörnet mycket mera intressant.

12-12-16-2

12-12-16-1

Om ni vill ha ett lite större himmel-projekt så har jag en guide hur man gör en himmelkrans HÄR (klick).

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s