Vackra vinter och änglavakt

Vilken otroligt vacker fredag vi haft idag! Krispigt och vitt i träden och en vacker soluppgång på förmiddagen. Sådana dagar får en att glömma all stress och bara njuta av vår vackra finska vinternatur. Skulle jag varit helt frisk skulle det blivit en lång vagnpromenad idag men nu blev det istället en sväng till staden för att införskaffa de sista julklapparna. (jep jag är sen med de sista – jämt…)

16-12-16-2

16-12-16-3

På hemvägen tror jag att jag hade änglavakt. Det var nämligen så att min bil började ha ett gnisslande ljud då jag skulle börja köra hemåt. Tänkte att det var nån liten sten som lämnat i kläm vid nåt hjullager eller bromsar eller nåt så körde till en parkering och började backa fram och tillbaka och svänga på lite och försöka få gnisslandet att sluta. Ringde också Älsklingen vid detta skede och undrade om jag vågar köra hem då gnisslandet ville inte sluta, och jag provade också stanna motorn några gånger. Till slut tänkte jag att nej nu kör jag hem ändå och hoppas det slutar och visst slutade det ju direkt då jag startade motorn igen och körde iväg. När jag kör längs motorleden ut från Vasa så kommer en brandbil och en ambulans ilande om mig och då tänker jag att det har säkert varit en krock någonstans. Och det hade det varit, och hamnade i en flera kilometer lång bilkö och flera utryckningsfordon kom förbi. I Kvevlax hade det skett en krock (ingen stor har jag fått reda på nu i efterhand), och medan jag väntade där i kön kikade jag in på tilannehuone.fi och konstaterade att skulle inte min bil gnisslat och jag kört till den parkeringsplatsen skulle jag troligtvis varit på krockplatsen just då det skedde. Tidpunkten då det hände och de minuter jag spenderade med att köra fram och tillbaka och tidpunkten då jag ringde Älsklingen stämmer helt med tiden då alarmet kommit till centalen (enligt tilannehuone). Klart man aldrig kan veta om det verkligen skulle varit så att jag plötsligt i så fall skulle varit inblandad. Men denna gång var det verkligen ganska tydligt för mig och jag vill tro att jag hade någon form av Änglavakt som såg till att inte köra vid den platsen just vid den tidpunkten.

En kommentar Lägg till

  1. Carina Nilsson skriver:

    Jag tänkte på er då jag visste att ni var på väg från Vasa just då på eftermiddan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s