Året 2016

Januari

Januari var jag mammaledig och spenderade dagarna med att ta det lugnt, lite renovera vinden och förbereda för Lillis i magen. Mådde prima liksom hela graviditeten och sov länge om mornarna. Var några gånger till staden, sprang på loppis och njöt av att bara vara själv och strosa runt. Tio dagar innan bf tog vi gravidfoton i -20 grader med min kusin Satucecilia.

_MG_0282_1

12.1.16

_MG_0244_1

Februari

Första februari (beräknat datum) kom och gick och dagarna blev hastigt långa. Men fortsatte njuta av långa sovmornar, tvåsamhet och renovering på vinden. Söndagen den sjunde började värkarna och vi åkte in. Efter allt för många timmar och täta värkar och krystvärkar innan jag fick börja krysta föddes vår lilla dotter 6.15 på måndag morgon den 8.2.2016.

8.8.16.1

Vi fick komma hem efter ett par dagar och livet som familj inleddes. Vi fick börja lära oss hur det är att vara föräldrar och många kom på besök för att träffa vår fina lilla dotter. Tyvärr kollapsade avloppet när Lillis var endast tio dagar gammal, så det var en helg-from-hell innan vi hade fått grävt upp avloppet och bytt ut rören och fått ordning på allt igen. Men det var verkligen inget man önskar sig när kroppen ännu återhämtar sig och man skulle vilja njuta av bebisbubblan. Resten av februari å andra sidan var verkligen skön med vackra vinterdagar och några kortare barnvagnspromenader. Ja och jag blev ju faktiskt moster också samma vecka jag blev mamma!

24-10-16-229.2.16

Mars

Mars gick mest till att få vardagen att rulla med en liten en i huset. Många barnvagnspromenader, fina lata dagar och vi flyttade upp på vinden. Vi ordnade med dop i slutet av månaden och dottern skötte sig exemplariskt. Påsken firade vi i det lugna med en hel del memma, god mat och några påsktroll på dörren.

29.3.16

8.6.16.5
24.3.16.1
24.3.16.2

April

I april fick Lillis följa med på såväl sångövning som körkonserter. Förövrigt var månaden lika lugn som största delen av året. Fina vårdagar och många långa promenader. Vi började få rutiner i vardagen och fröken var en riktigt lättskött liten en som vid detta skede sov hela nätter och rätt långa mornar. Vi åkte en helg till Vuokatti med svägerskans familj och en annan helg böt vi golv på nedre våningen.

24.4.16
29.12.16.1.jpg

Maj

Maj inleddes med den traditionella första maj cruisingen. Jag fick fira min första morsdag i väldigt vackert och soligt väder och beställde två armband till mig själv. Var på spa och hade lunchträff med äldsta kusinen på stan. Lillis växte så det knakade så lådan hon sovit i började bli lite trång så hon fick flytta till spjälsängen.

25.5.16

12.5.16.4

8.4.16

13.5.16.1

Juni

Juni var en fin sommarmånad! Mellansystern kom hem från Sverige så vi fick träffa lilla M också för första gången. Bloggen fick ett nytt namn och jag började verkligen ta tag i mitt bloggande igen. Sångfesten firades i min hemstad och Lillis fick vara med en dag, men fick sedan sova hos svärföräldrarna en natt. Jag byggde ett tipi-tält i Lillis rum och påbörjade också motionerandet på allvar medan jag ojade mig över mitt amningshår. Midsommaren spenderades på villan tillsammans med min familj. Ja juni var en mycket bra och rätt så händelserik månad.

6.6.16.1

10.6.16.3

17.6.16.1

26.6.16.2

Juli

I juli åkte vi iväg på vår första familjesemester. Några dagar i en liten gullig stuga på Åland och sedan vidare till Sverige, Västerås och Power Big Meet, och upp längs med Höga Kusten igen. Träffade vänner, både nya och gamla och njöt av fina sommardagar med vagnpromenader och sommarprat i öronen. Vi byggde en liten terrass framför vårt skjul och jag hängde upp gardiner på matterrassen.

12.7.16.2

12.7.16.5

20.7.16.2

26.7.16.2

Augusti

Augusti kom med regn regn och åter regn. Av Älsklingens fyra veckor semester regnade nästan tre bort. Men trots det hann vi med både kusinmiddag och träffa sverigesystern som kommit och fira semestern till Finland med lilla familjen. Jag klippte håret och fick en betydligt kortare och friskare hår. Vi åkte också på en minisemester till Tallinn på vår bröllopsdag.

3.8.16.9

13.8.16.4

WP_20160817_033

22.8.16.4

September

I början på september fick vi klar soffan vi gjort till baren (projektet började vi på då Älsklingens semester regnade bort…). Vi njöt till fullo av vår lilla spralliga tjej som börjat få fart i kroppen och krypa fram allstans där hon ville. Vi fick äppel i massor och kokad sylt, bakade och pressade äppelmust (23liter) och ändå lämnade hur mycket som helst kvar i träden. Lite höstfint på terrassen fixade jag också under en fin höstdag.

3.9.16.1

30-9-16-1

14-9-16-1

29-12-16-2

Oktober

Oktober var sista månaden jag var mammaledig så den mesta tiden gick åt att njuta, njuta och åter njuta av vår Lillis. Vid den här tiden hade hon tyvärr en hel del magproblem så nattetid var den en del skrik och gråt och vi hade också den absolut sämsta natten i hennes lilla liv. Men under dagarna var de största problemen som bortblåsta och hon var hur sprallig och härlig som helst! Vi firade kusinens förlovning och tog också några sista åk med gamla godingen innan den gick i vinterdvala. Under oktober pysslade jag en hel del och det blev såväl lönnlövsrosor, ett moss-klot till terrassen, en namnskylt till Lillis rum och ett par stickade sockor till mig (även om nr. två blev en katastrof så har jag nog numera två fina likastora sockor)

22-10-16-5

14-10-16-2

9-10-16-2

30-10-16-2

November

Jag fyllde år och började jobba igen. Lillis började på dagis och det gick (och går fortfarande) galant och hon stortrivs där. Jag sydde en mjukis-mus av Lillis första pyjamas och hittade fort en balans mellan jobb och mammaliv. Blev tyvärr ordentligt förkyld och tappade sedan rösten så att jag blev tvungen att sjukskriva mig några dagar och besöka läkaren för att få lite starkare medicin. Spelade på första konserten sedan jag blivit mamma och Älsklingen fick fira sin första farsdag och fick ett alldeles urgulligt kort av Lillis (som de gjort på dagis).

1-11-16-1

8-11-16

17-11-16-1

December

December var pysselmånaden nummer ett för mig. Det var julkort, pappersstjärnor, himlar, kransar, granristomte, tomtedräkt, glasunderlägg, pepparkakshus, pepparkaksformspåse, bokgranar och legotavlor. Dessutom bakades det såväl kladdkaka, cake-pops, pepparkakor som massor av julgodis. Hann också med en playdate innan jul och har inte stressat upp mig allt för mycket trots allt. Jobbade på och spelade på byajulfest och julfrid. Julstämningen infann sig med julgran i huset och stjärnor i fönstret. En mycket bra julmånad och jul. Sedan några lugna mellandagar innan nyår och nyårsmiddag med vänner. Ett bra avslut för ett bra och lugnt år!

4-12-16-4
10-12-16-4

16-12-16-3

23-12-16-2
6-12-16-3

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s