Nyårsdukning

Oberoende om ni kommer ha gäster eller inte under nyår kan det vara roligt att duka och äta fint (om än för sig själv) för att fira in det nya året. Jag valde temafärgen silver till denna dukning och varje plats har en egen tablett i mörkblått med stjärnor. Jag har inte velat (eller orkat) åka och köpa någon ny duk eller tabletter så har använt det jag haft i skåpen från förr (vilket jag tycker man gott och väl kan göra).

29-12-16-5

Eftersom det är nyår tycker jag det är passande att ljusen får stå i centrum. Har använt mig av många ljus och ljusstakar i olika former och storlekar. De passar ändå alla tillsammans eftersom ljusen är i vitt och ljusstakarna är i silver (och rostfritt stål) och ljusfaten och värmeljuskopparna är av glas.

29-12-16-7

Jag skulle gärna haft snittblommor i en vacker bukett på bordet, men var och handlade redan igår och var rädd för att blommorna inte skulle stå sig till nyår, så istället tog jag en vacker krukros i vitt med silverglitter som passar alldeles utmärkt som blomma på ett middagsbord.

29-12-16-4

Servettringarna är gjorda av ståltråd jag snurrat några varv och fäst en silverstjärna och lagt några pärlor på. Enkelt men också väldigt snyggt på en dukning.

29-12-16-3

Glasen är vinglas, champagneglas och vattenglas och dessertskeden har jag lagt snett pekande mot mitten vid höger hand. Överlag ska besticken vara placerade så att de är enkla att ta i med den hand man använder den med, så ha inte skeden att peka mot dig. Ifall man använder flera olika bestick så duka så att man börjar utifrån. Själv har jag inte förrättsbestick i skåpen så vi kommer använda samma för förrätt och varmrätt (vilket jag också tycker är helt okej).

29-12-16-6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s