En tur över potten

Tystnaden på bloggen har berott på att vi med lilla familjen varit guppande över potten och ner till sydvästra Sverige för att hälsa på systeryster med familj några dagar. Vi körde ner till Helsingfors för att ta färjan över till Stockholm. Vi kom mera mänsklig tid till grannlandet nu än om vi skulle tagit Åbobåten. Innan vi körde den långa vägen till Göteborg gick vi på bilmuséet World of Classics. Ett relativt nytt bilmuseum fylld med tjusiga gamla klassiska bilar och från golv till tak fyllt med prylar och detaljer från femtio och sextiotalet.

9-1-17-3

9-1-17-4

I Göteborg spenderade vi några dagar med systern och våra två busungar fick busa tillsammans. Vår lilla busunge var kanske inte den bästa med att dela med sig av leksakerna och lilla M blev lite skrämd när hon kom och helt tog över leken. Men visst lärde de sig nästan att leka tillsammans också på nån dag. Det skiljer ju bara en vecka på våra barn men de är ändå så olika till sättet, på samma gång som vi ser många likheter. Vi gick på stan, fick en liten rundtur av Göteborg och orten de bodde på, åt gott, spelade spel och hade allmänt väldigt bra hos dem. På vägen hem tillbaka till Finland svängde vi också in på en kaffe till Älsklingens morbror, så vi fick många flugor i en smäll på denna resa.

9-1-17-1

Hela bilresan gick över förväntan bra med vår lilla spilivink. Hon har varit lite sur (ibland jättearg) i bilen på sistone, men nu när vi bytt upp oss från babyskyddet gick allt direkt så mycket bättre. Ibland fick någon av oss flytta bak och underhålla en stund med alla de leksaker vi hade med, och ibland fick vi muta henne med en eller tre majskrokar. Då vi stannade fick hon lite krypa av sig och gosa i våra famnar innan vi åkte vidare igen. Men som sagt så gick resan väldigt bra.

9-1-17-2

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s