Min första stickade tröja

Jag började ju sticka min allra första tröja här för ett tag sedan och tänkte visa lite hur den ser ut för tillfället. Som första tröja är det kanske inte det enklaste mönstret, eftersom det är många färger och mycket mönsterstickning. Men jag brukar inte tänka på sånt utan gör det jag vill göra och tror att jag kan det ändå. Men inte är det sist och slutligen så himla svårt ändå. Visst har jag fått ringa och rådgöra med mamma en gång då jag inte fick det att passa, och fick sedan riva upp ett varv för att göra rätt. Har också rivit upp ganska många centimeter senare också då jag helt enkelt läst för slarvigt och stickat på tok för långt. Men sånt händer, speciellt eftersom jag valt att ha mönstret på finska av gammal vana (har hittills bara stickat efter finska mönster). Men resultatet kommer bli riktigt bra och nu läser jag också mera noggrant för att inte behöva riva upp flera varv igen…

17-1-17

Tröjan kommer till längden ännu bli ca tjugo cm längre, så ungefär till halva låren (om jag nu inte ännu förlänger den pikulite). Sedan är det dags att börja sticka ärmarna. Har som mål att få den klar nu i januari, så ni behöver nog inte vänta allt för länge innan jag visar er hur den blev.

17-1-17-2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s