Historien om Nalle Puh

31-1-17-1

När vi var på resa till Göteborg fick Lillis en stor Nalle Puh mjukisdjur.  Vi vill ha som princip att inte hela tiden köpa nya leksaker åt fröken men är vi på resa så får hon en sak, och denna Puh kom med från senaste resan.

Vi var på shopping-gatan (silja serenade) och hon fick syn på en korg med nallar, pekade dit och sa ”tenn”. Vi svarade och sa bara jo där är nallar. Hon pekar igen och säger ”tenn”. Så håller hon på ett litet tag, vi går till korgen och ser på nallarna och frågar sedan om vi ska gå in i affären (som vi nog varit i redan en gång) och se om där finns någon nalle hon vill ha. Vi visar mindre Nalle Puh, Nasse, Musse Pigg, ”vanliga”nallar, Nalle Puh lika stora som den hon fick och ännu större, men alla åkte sen på golvet och vi konstaterade att om alla åker på golvet får hon ingen så vi gick ut igen.

När vi går förbi korgen med nallarna igen så pekar hon ”tenn”. Vi tar än en gång upp den Nalle Puh och frågar om det är bara den som duger. Hon skiner upp som solen, sträcker fram armarna och säger ”tenn”. Vi ser på varandra och konstaterar att hon får ”tenn” nu då från den här resan, och visst var hon glad åt Puh!

31-1-17-2

Hon har sovit, kramat, lekt och gosat med Puh ända sedan hon fick den, och Puh har fått följa med varje gång vi åkt norrut också, så tydligen var det nåt med just den Nalle Puh som dög, då ingen annan vare sig mindre, större eller samma storlek var bra, utan exakt ”tenn”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s