Växthusdrömmar

Jag vet att det just kommit både ett härligt snölager och minusgrader, men igår när jag var ute med Lillis så fördes mina blickar mot hörnet i trädgården som ska börja röjas upp i vår. Tanken är att där ska komma lite gräsmatta, en lekstuga och mitt växthus, och säkert någon buske, ett träd eller rabatt också, men det får vi se senare. I alla fall ska det bli betydligt bättre än det vildvuxna område med en massa stora stenar som varit där hittills. Vi tog redan för några veckor sedan ner ena äppelträdet som både skymmer sikten, är gammalt, hänger ner i gräsmattan och borde förnyas. När det sedan blir vår ska vi ha hit en grävmaskin för att röja upp lite, flytta lite stenar och ta bort rötterna från både äppelträdet och från den stora granen (som vinkade första helgen vi bodde här, alltså tre och ett halvt år sedan till våren…)

Men hur som helst så drömmer jag om ett vackert växthus gjort av gamla fönster där jag odlar både grönsaker, vindruvor och kanske lite örter och blommor.I ett hörn inne i huset ska det stå en stol och ett bord där man kan sitta och njuta i lugn och ro. Utanför finns också trädgården med sina träd och blommor och porlande dammen…Ja ni förstår, drömmarna om den vackra och harmoniska trädgården. Längtar lite grann till våren och sommaren för att kanske få börja förverkliga dessa drömmar.

 

Alla bilder är hittade på Pinterest

Om det förresten finns någon som har praktiska tips (eller ett lager gamla fönster) gällande att bygga växthus av gamla fönster tar jag gärna emot! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s