Istället för att slänga bort…

För nåt år sedan köpte jag en vit-svart-prickig tröja som jag hann använda bara några gånger, tills jag plötsligt hade några små rosa fläckar på den som inte gick bort. Och tro mej jag provade allt för att få bort dem, men icke. Några stora fläckar var det ju inte men tröjan lämnade i skåpet och det är inte bara en och två gånger jag sorgset tittat på den och tänkt ”nu skulle jag gärna använt dig”. Har ju heller inte förmodat mig att kasta bort tröjan för den var ju varken nött, för liten eller något plagg jag inte gillar.

Istället tänkte jag att jag gör om tröjan och syr på en figur eller blomma eller liknande istället så kan jag fortsätta använda den. Men liksom många andra små syprojekt jag har så föll detta i glömska och nu när jag hade garderobsrensning hittade jag tröjan igen och nu fick jag äntligen tid (och inspiration) till att ta itu med omvandlingen.

Jag klippte ut blom-mönster från en svart spets och sydde fast den på tröjan. Även om fläckarna bara sitter under en av spetsblommorna så sydde jag dit tre olika, i lite olika storlekar. Så u blev tröjan både mera unik och lite mera modern. Dessutom kommer den helt säkert bli använd en hel del.

9-3-17-1

9-3-17-2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s