En vecka på Fuerteventura

Tillbaka i detta kalla slask-land efter en vecka på söderns breddgrader. Vi har varit på en veckas semesterresa till Fuerteventura med lilla familjen och svärföräldrarna, och nog har det varit skönt!  Vi har haft över +30 grader i princip varje dag (två första dagarna var det lite svalare) men mitt i dagen under ett par dagar steg temperaturen i solen till hela +43 grader! Och kvällarna var också härligt sköna, ännu efter tio var det 30 grader varmt och varma vindar som blåste. Så nu är vi aningen brunare, mindre stressade och lite lyckligare fortsätter vi med vardagen idag. Jag som nuförtiden alltid får soleksem så klarade mig undan både eksem och bränd hud denna resa, kanske tack vare de betakaroten tabletterna jag åt redan innan resan eller så en bra solkräm från Dermosil (både med sf 30 och 50), men är väl inte heller så pepparkaksbrun som man kanske önskar men hellre det än bränd eller med kliande utslag…

14.3.17.5

14.3.17.4

Fuerteventura är (liksom de andra kanariska öarna) en väldigt blåsig plats, och speciellt nattetid blev det näst intill storm, men lugnare dagtid var det ju ibland rätt skönt då solen stekte men vindarna svalkade.Vi bodde i Jandia, som är en del av Morro Jable som ligger i södra delen av ön Fuerteventura. Ett superlugnt område med fina långa sandstränder. Är man ute efter nattliv och mycket shopping är det inte det bästa men för en barnfamilj som vi, eller om man bara vill ha sol, strand och något att äta på kvällarna så är det perfekt. Och gillar man surfing / vindsurfing så är ön överlag ypperlig för det ändamålet.

14.3.17.1

14.3.17.3

14.3.17.6

Hotellet vi bodde på var inte klassat så bra enligt resebyrån, men vi är ändå riktigt nöjda. Det var rent och snyggt, rätt så bra poolområde och på bra plats. Det vi inte blev särskiljt imponerade på var maten. Vi hade bokat all-inclusive (mest för enkelhetens skull med fröken) men det var inte värt pengarna och i slut ändan helt onödigt. Visst fanns det att äta både på morgonmålet och middagen och dagtid vid poolområdet. Men variationen var inte särskiljt stor från dag till dag, maten var tyvärr ganska smaklös, såg inte alltid så aptitligt ut och det var inte heller så fräscha grönsaker eller frukter (vilket iaf jag brukar förvänta mig då vi ändå var på de breddgradrarna där det borde finnas gott om fräscha frukter och grönsaker) Mesta delen av frukterna var tyvärr av burk-format och upplägget var nog inte det mest lockande. Men vi lärde oss då också att ibland lita på recensionerna på nätet och nästa gång boka annorlunda. Men som sagt, hotellet i sig själv var det ingenting vi hade att klaga på…

14.3.17.7

14.3.17.8

Lillfröken då? Jo hon var en underbart resesällskap! Men tänkte ägna ett skiljt inlägg till hur det är att resa med en ettåring, så det får ni läsa om senare i veckan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s