Virkad badrumsmatta

Ett av de senaste handarbetsprojekten jag fått klart var en matta till toaletten på nedre våningen. I över tre år har jag tänkt att vi borde nog få skaffat en matta dit, men har inte velat ha någon vanlig frottéematta så då har det bara lämnat att skaffa någon. För några veckor sedan impulsköpte jag trikå-garn och började virka en matta åt mig.

Garnet jag använde var liknande sånt man väver trasmattor av och gjort av restbitar från klädproduktion så det är lite ojämnt till tjockleken vilket resulterade i att mattan ställvis är tjockare och ställvis tunnare. Mattan är virkad med nål nr. 10 och med två nystan (á ca. 400-500g).

Började med ett mönster som jag hittade på Pinterest, men drog sedan upp långt över hälften då det inte fungerade med garnet och det blev bara tjockt och klumpigt. Fortsatte istället ur eget huvud så till största delen har jag inte följt något mönster alls. Drog nog sedan upp ett varv eller två några gånger och gjorde om tills jag var nöjd så helt på första försöket har jag inte virkat klart den. Om man bortser från faktumet att jag praktiskt taget virkade mattan typ tre gånger (så mycket som jag rev upp) så var det ett ganska snabbgjort handarbete, görs på ett par kvällar eller är man riktigt snabb så på en kväll.

19.4.17

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s