Dubbelt upp i dagarna tre

Har blivit alldeles paff över hur många det är som velat följa med här på bloggen hur det ser ut från min synvinkel i Skymning Gryning. Gläder mej verkligen, så välkomna med bara!

En fjärdedel av föreställningarna spelade, eller över egentligen för vi har bara fjorton kvar. Både idag och igår har vi kört med dubbla föreställningar och imorgon blir det likadant. Tufft är det och kan ju inte påstå man har mycket annat i tankarna än oratoriet just nu, men det gör absolut inget för det är så himla roligt att vara med!

Att spela dubbla föresällningar blir tufft både för kroppen och knoppen. Men för tillfället vet jag inte om det är ansiktsmusklerna eller ryggen som får jobba mest. Eller jo, ansiktet jobbar mest men ryggen är mest sjuk, har fått såna otroliga spänningar i de muskler som sitter under skulderbladen (de är dom man bär upp instrumentet med), plus att jag säkert spänner ryggen lite väl mycket då stolen jag sitter på har en liten bakåtlutning. Fick en första hjälpen massage av en i orkestern, men ska nog bli skönt med en varm bastu ännu ikväll, och lite mobilat på till natten så ska vi se om det är bättre imorgon.

IMG_20171109_183956.jpg

Att vara oboist betyder ju inte bara att man får (iaf i detta verk) en massa fina solon att spela, utan man har ju också ett litet press på sig att hålla tonen vacker och intonationen i skick (dvs. att inte spela falskt eller för högt). Detta gör ju då också att man blir tvungen att hålla munstycken/rören i skick, så idag och igår har jag suttit och täljt på nya rörblad som jag sedan (om de blir tillräckligt bra) provspelar lite i ett par delar av verket. Idag lyckades ett så vi ska se hur det känns imorgon om det då kunde bli mitt nya solo-rör. Lät iaf lovande men de brukar ha en tendens att ändra från dag till dag och speciellt efter att man börjat spela in dem lite. Men hoppas kan man ju alltid…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s