Att få älska sitt jobb

Tjugo par ögon tittar på mig, jag blickar tillbaka mot dem alla, ler, räknar in och vi är igång. Pulsen slår, tonerna sjungs ut och rytmen betonas. Jag ger inslag till sopranen som inleder melodin och efter det så rullar det vidare. Mitt i hela låten slår det mig hur fantastiskt det låter, hur fint de följer och hur otroligt bra tajming vi har just i den stunden. Vi som kör är en röst. Jag ser hur damerna följer mig och i den stunden kan jag inte annat än njuta, känna glädje och stolthet. Stolthet för jobbet kören gjort, hur vi slitit och övat och hur det plötsligt faller på plats. Jag känner bara hur leendet i mitt ansikte är allt bredare, och jag verkligen älskar detta jobb. Jag älskar musik och jag älskar fram för allt att få göra musik. Jag får för en kort sekund tvinga tillbaka tankarna till stunden för refrängen ska just börja…men banne mig det här klaffar bra nu…

vasa12.15.18.jpgbild: Heidi Holmberg

I lördags var vi med min kör och sjöng på Vasa körfestival, och kanske ni redan förstod det men det gick väldigt bra och det var väldigt roligt. Vi hade tre uppträdanden under dagens lopp och tankarna skrivna i början av inlägget är från det tredje, festivalkonserten i stadshuset. Bilden är taget innan konserten när vi sjöng igenom en av låtarna utanför för att komma in i stämning igen. Ifall någon undrar över klädseln så kan jag berätta för er att vi sjunger en 80-tals repertoar nu och ska det vara så ska det vara fullt ut, frisyr och allt…

Ifall ni missade oss, så har vi en egen konsert med hela vår 80-tals repertoar på Norrvalla nästa veckas onsdag, mera info om konserten hittar du HÄR

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s